Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Holenie už nebude trápením. Budete ju používať navždy

23.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RossHelen). Každá z nás sa deň čo deň snaží mať krásne a hladké nohy. Je to pre nás dôležité najmä v lete, keď chodíme v šatách a obnažujeme ich. Zvyčajne siahame po prípravkoch na odstraňovanie chĺpkov z drogérie, ale vedeli ste, že si ich môžete pripraviť sami? Ako sa […]
Menej ako 1 min. min.

23.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RossHelen).

Každá z nás sa deň čo deň snaží mať krásne a hladké nohy. Je to pre nás dôležité najmä v lete, keď chodíme v šatách a obnažujeme ich. Zvyčajne siahame po prípravkoch na odstraňovanie chĺpkov z drogérie, ale vedeli ste, že si ich môžete pripraviť sami? Ako sa zbavíte chĺpkov na tele v pohodlí domova?

Zvyčajne siahame po prípravkoch na odstraňovanie chĺpkov z drogérie, ale vedeli ste, že si ich môžete pripraviť sami?
Foto: shutterstock/RossHelen

S problémom nežiadúcich chĺpkov sa stretáva prakticky každá žena. Bojujeme s nimi rôznymi spôsobmi, ale chĺpky vždy boli, sú a budú na našej pokožke. Samozrejme, môžeme využiť výhody kozmetických salónov a podstúpiť laserovú epiláciu, ale ide často o vysoké náklady a navyše nie každá pokožka je na tento typ ošetrenia vhodná. Keď nám teda nezostáva nič iné, než klasické holenie žiletkou, oplatí sa staviť na prípravu domácich holiacich prípravkov.

Ako sa zbaviť chĺpkov pomocou domácich prostriedkov? Vyrobte si vlastnú penu na holenie

Ak sa chcete vyhnúť podráždeniu, ktoré vzniká pri holení chĺpkov žiletkou, používajte kozmetický prípravok, ktorý zníži trenie pokožky.
Foto: shutterstock/OB production

Ak sa chcete vyhnúť podráždeniu, ktoré vzniká pri holení chĺpkov žiletkou, používajte kozmetický prípravok, ktorý zníži trenie pokožky. Keď si ho pripravíte sami v pohodlí domova, budete mať istotu, že v ňom nie je žiadna zbytočná zložka, ktorá by mohla poškodiť a podráždiť vašu pokožku. Recept na penu na holenie je mimoriadne jednoduchý a pozostáva len zo 4 zložiek.

Zloženie:

100 ml kokosového oleja

50 ml olivového oleja

100 ml bambuckého masla

niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, napríklad levanduľového

V hrnci rozpustite bambucké maslo a kokosový olej. Preneste do litrovej misky, pridajte olivový olej a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Keď sa zmes ochladí, vložte ju na niekoľko hodín do chladničky, kým nezhustne. Po vybratí misky z chladničky zmes rozmixujte pri vysokých otáčkach 4 minúty. Po tomto čase by konzistencia mala pripomínať ľahký krém. Pridajte esenciálny olej, premiešajte a máte hotovo. Naneste malé množstvo na pokožku, rozotrite a môžete začať s holením. Pomôže vám vyhnúť sa podráždeniu a začervenaniu v oblastiach. Pred prvým použitím nezabudnite vykonať test citlivosti na malom kúsku pokožky.

Čo je dobré na zarastajúce chĺpky? Pripravte si cukrový peeling

Každému holeniu by mal predchádzať peeling. Zbaví vás odumretej kože, očistí pokožku od všetkých nečistôt a zlepší jej pevnosť. Obchody ponúkajú širokú škálu týchto výrobkov, ale najlepším a najlacnejším riešením je vyrobiť si ho doma.

Ak chcete pripraviť cukrový peeling, zmiešajte vo veľkej miske:

pol šálky cukru

5 polievkových lyžíc olivového oleja

1,5 polievkovej lyžice medu

Hotový peeling naneste na pokožku, niekoľko minút ju ním masírujte a opláchnite teplou vodou. Postup opakujte maximálne raz týždenne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je holenie nôh nočnou morou? Použite techniku ​​„zhora nadol“. Rozlúčite sa s reznými ranami a podráždením

Ako často vymieňate žiletku? Čepele nevydržia večne, a preto im venujte pozornosť

The post Holenie už nebude trápením. Budete ju používať navždy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie