Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Holiť či neholiť? Gynekologička jasne vyjadrila svoj názor. To rozptýli všetky pochybnosti pred vašou návštevou

18.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/orzalaga). Mnohé ženy pociťujú strach z návštevy gynekológa. To by však nemalo byť prekážkou vykonania testu, pretože má veľký význam pre naše zdravie. Ako sa pripraviť na návštevu gynekológa? Tieto tipy vám pomôžu cítiť sa sebavedomejšie. Foto: Pixabay/orzalaga Každá z nás by sa mala starať o svoje zdravie a […]
Menej ako 1 min. min.

18.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/orzalaga).

Mnohé ženy pociťujú strach z návštevy gynekológa. To by však nemalo byť prekážkou vykonania testu, pretože má veľký význam pre naše zdravie. Ako sa pripraviť na návštevu gynekológa? Tieto tipy vám pomôžu cítiť sa sebavedomejšie.

Foto: Pixabay/orzalaga

Každá z nás by sa mala starať o svoje zdravie a vykonávať preventívne testy, preto by sa návštevy gynekologickej ambulancie mali stať našou každoročnou rutinou. Niekedy nás hanba, strach a nepohoda prepadnú do takej miery, že sa gynekológom vyhýbame. Nedovoľme, aby sa to stalo, pretože naše zdravie je vzácny dar, o ktorý sa oplatí starať.

Ako prekonať hanbu pred gynekológom? Nie si jediný, kto to cíti

Nezáleží na tom, či ide o prvú alebo následnú návštevu, ženy často pociťujú nepohodlie pri pomyslení na gynekologické vyšetrenie. Ukazuje sa, že ide o celkom bežný problém. Podľa Health News až 64 % žien pociťuje obavy z návštev gynekológa. Nezabúdajme, že gynekológ je lekár, ktorý sa nezameriava na náš vzhľad, ale na naše zdravie.

Ste v strese z toho, že sa pred termínom musíte depilovať? Vôbec sa tým netrápte. Doktorka Mare Mbayeová sa v rozhovore pre Health News na otázku o potrebe holenia intímnych partií a prístupe gynekológov k tejto téme vyjadrila jasne:

„Je nám to naozaj jedno! Na stretnutie by ste sa mali dostaviť takí, akí ste. To, či sa holíte alebo nie, nemá žiadny vplyv na našu schopnosť vykonávať našu prácu.“

– hovorí doktorka Mbayeová.

Ak je váš strach taký vážny, že potrebujete podporu, požiadajte priateľa, aby s vami išiel k lekárovi. Mať po svojom boku milovaného človeka vždy upokojí nervy a pomôže vám pristupovať k vyšetreniu pozitívne. Nájdite lekára, najlepšie odporúčaného, ​​ktorému dôverujete a má primeraný prístup k pacientom.

Ako sa pripraviť na návštevu gynekológa? Takto si zlepšíte pohodlie

Počas krátkeho rozhovoru sa lekár spýta na dátum poslednej menštruácie, lieky a doplnky, ktoré užívate. Aby ste sa nestratili, pred návštevou si tieto údaje zapíšte. Nezabudnite mu povedať o svojich obavách a neduhoch, aby im mohol venovať pozornosť. Aby ste sa cítili pohodlne, dbajte na hygienu. Prakticky všetky kancelárie sú vybavené sociálnymi zariadeniami s bidetom, takže budete mať možnosť sa pred vyšetrením umyť.

Vhodné oblečenie pomôže minimalizovať pocit sebauvedomenia. Oblečte si šaty alebo dlhšiu tuniku, ktoré vám uľahčia prechod na gynekologické kreslo bez spodnej bielizne. Nehanbite sa za otázky a ak sa nejaké objavia, opýtajte sa ich. Pamätajte, že 48 hodín pred návštevou by ste nemali používať tampóny, sprchovať sa alebo mať sexuálny kontakt.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Odšťavovanie tejto zeleniny je najlepšie na chudnutie, máme ju doma. „Pijeme a chudneme“

Pohár denne a vaše problémy s vysokým cholesterolom a bolesťami kĺbov skončia

The post Holiť či neholiť? Gynekologička jasne vyjadrila svoj názor. To rozptýli všetky pochybnosti pred vašou návštevou appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie