Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Holuby neznášajú zápach. Rozložte ho na parapet a budú sa mu vyhýbať z diaľky

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/taniadimas). Holuby, ktoré sa pravidelne objavujú na našich parapetoch alebo balkónoch, môžu byť naozaj nepríjemné. Nielenže špinia a spôsobujú veľa škody, ale môžu prenášať aj rôzne choroby. Preto sa oplatí vedieť, ako ich od návštevy našich priestorov odradiť jednoduchým spôsobom, bez toho, aby sme vtákom ublížili. Navrhujeme, ako holuby […]
Menej ako 1 min. min.

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/taniadimas).

Holuby, ktoré sa pravidelne objavujú na našich parapetoch alebo balkónoch, môžu byť naozaj nepríjemné. Nielenže špinia a spôsobujú veľa škody, ale môžu prenášať aj rôzne choroby. Preto sa oplatí vedieť, ako ich od návštevy našich priestorov odradiť jednoduchým spôsobom, bez toho, aby sme vtákom ublížili. Navrhujeme, ako holuby odradiť a ako zabrániť ich návštevám.

Holuby, ktoré sa pravidelne objavujú na našich parapetoch alebo balkónoch, môžu byť naozaj nepríjemné.
Foto: Pixabay/taniadimas

Holuby sú dosť nepríjemné, ak sa často objavujú na našom parapete alebo balkóne. Navyše, ak tam hniezdia, nemôžeme s tým nič robiť, pretože je to chránené zákonom. Preto sa oplatí poznať prírodné spôsoby, ako holuby odradiť bez toho, aby sme im ublížili.

Aké pachy holuby nemajú rady?

Holuby sú podobne ako iné vtáky alebo hmyz veľmi citlivé na určité pachy. To nám dáva možnosť odpudzovať ich spôsobom, ktorý vtákom neublíži, ale zabezpečí, aby nám nelietali na parapet alebo balkón.

V tomto prípade stačí siahnuť po prírodných prostriedkoch. Medzi ne patrí naftalín, éterické oleje, kuchynské korenie alebo ocot. Osvedčenou metódou je dať naftalínové guľôčky do vrecúšok a zavesiť ich na miesta, kde holuby rady sedávajú.
Dobrou metódou je aj postriekanie priestoru octom alebo esenciálnymi olejmi. Môžete do nich tiež namočiť handričku alebo špongiu a nechať ju na parapete. Dobrým nápadom je tiež posypať problematické miesto levanduľou, korením, čili alebo mätou, ktoré tiež vydávajú zápach, ktorý holuby nemajú rady.

Ako inak môžeme holuby odradiť?

Holuby môžeme od návštevy odradiť aj tak, že využijeme ich plachosť. Stačí, ak na balkón alebo do blízkosti okna umiestnite predmety, ktoré vydávajú svetlo alebo zvuk.

Dobre tu fungujú obľúbené kolieska v jasných farbách, ale aj zvončeky, ktoré dobre plnia svoju úlohu a zároveň sú farebnou dekoráciou. Pri pohybe vetrom vydávajú zvuky, ktoré sú pre holuby nepríjemné.

Podobne fungujú aj obyčajné šuštiace vrecká alebo papierové tašky, takže na zabezpečenie priestoru nepotrebujete veľký rozpočet. Niektorí ľudia sa tiež rozhodnú prehrávať nahrávky zvukov vydávaných dravými vtákmi, ktoré sú prirodzenými nepriateľmi holubov, ale to je dosť nepríjemné pre našich susedov, ktorým môžu byť takéto zvuky dlhodobo nepríjemné.

Samozrejme, ako vo väčšine prípadov, aj tu platí, že je lepšie problému predchádzať, než ho riešiť. Najmä preto, že keď sa holubom raz podarí zahniezdiť na našom pozemku, nemôžeme už nič urobiť.
Foto: shutterstock/Colin Seddon

Ako zabrániť výskytu holubov?

Samozrejme, ako vo väčšine prípadov, aj tu platí, že je lepšie problému predchádzať, než ho riešiť. Najmä preto, že keď sa holubom raz podarí zahniezdiť na našom pozemku, nemôžeme už nič urobiť. Mali by sme ich nechať bez zásahu, najmä ak už vtáky nakladli vajcia. Ich ničenie alebo poškodzovanie mláďat je prísne zakázané pod hrozbou trestnoprávnej zodpovednosti.

Preto, aby sme sa vyhli takejto situácii, je vhodné vopred nainštalovať špeciálne siete na ochranu pred neželanými návštevami holubov. Ide o preventívnu metódu, ktorá zabráni vtákom sedieť na okenných parapetoch a balkónoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozprestrite na parapety a balkóny. Holuby prestanú hniezdiť

Ako sa zbaviť holubov z balkóna či parapety?

The post Holuby neznášajú zápach. Rozložte ho na parapet a budú sa mu vyhýbať z diaľky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie