Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Holuby už nikdy nebudú sedieť na balkóne. Stačí si kúpiť tento výrobok v lekárni, rozrezať a zavesiť

09.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/MabelAmber). Ako odplašiť holuby z balkóna? Tieto vtáky sú neodmysliteľne späté s mestskou krajinou, no nemajú tu veľa obdivovateľov. Problémom sú najmä vtedy, keď nám priletia na balkón. Našťastie sa to dá ľahko napraviť a nemusíte míňať majland. Ako odplašiť holuby z balkóna?Foto: Pixabay/MabelAmber Veľkým problémom sú holuby na […]
Menej ako 1 min. min.

09.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/MabelAmber).

Ako odplašiť holuby z balkóna? Tieto vtáky sú neodmysliteľne späté s mestskou krajinou, no nemajú tu veľa obdivovateľov. Problémom sú najmä vtedy, keď nám priletia na balkón. Našťastie sa to dá ľahko napraviť a nemusíte míňať majland.

Ako odplašiť holuby z balkóna?
Foto: Pixabay/MabelAmber

Veľkým problémom sú holuby na balkóne najmä kvôli znečisteniu, ktoré spôsobujú. Vtáčí trus sa ťažko odstraňuje a môže zanechať trvalé stopy. Okrem toho holuby často prenášajú infekčné choroby, ktoré sú nebezpečné pre ľudí. Preto je lepšie ich držať mimo našich domovov. Jednoduché domáce opravné prostriedky vám to zaručia.

Ochranné hroty proti holubom nie sú jediným spôsobom, ako udržať vtáky preč. Niekedy stačí upratovanie

Domáci liek pre holuby, ktorý je veľmi obľúbený, sú ochranné hroty proti holubom. Ich účelom je zabrániť vtákom pristávať na zábradlí nášho balkóna a tým ich prinútiť nájsť si iné miesto. Implementácia takejto ochrany však nejaký čas trvá a nie každý ju zvládne. Okrem toho hroty vždy do určitej miery ovplyvnia estetiku balkóna. Našťastie, holuby sú citlivé na určité pachy, ako mnoho iných zvierat, takže to môžeme použiť aj proti nim. Ako?

Všetko, čo musíte urobiť, je… umyť balkón, samozrejme s použitím vhodného roztoku. Na jeho prípravu stačí zmiešať vodu a ocot v pomere 1:1. Touto zmesou vyčistíme balustrádu a podlahu. Na zmiernenie charakteristického zápachu octu môžeme pred praním pridať pár kvapiek esenciálneho oleja. Účinné by malo byť aj miešanie vody so samotným olejom. Holuby obzvlášť nenávidia vôňu eukalyptu, mäty piepornej a citrónu.

Toto je dobrá výhovorka, ako konečne upratať náš malý vonkajší kútik, takže prínos bude dvojnásobný. Ak nás však vôňa octu či olejov dráždi rovnako ako vtáky, nie je to dôvod na obavy. Máme však k dispozícii niekoľko ďalších možností.

Ako ochrániť balkón pred holubmi? Na balkón nebudete potrebovať bezpečnostnú sieť

Ochranná sieť na balkón odpudí otravné vtáky, no jej inštalácia nebude optimálnym riešením pre každého. Potom môžeme deťom kúpiť farebné veterné mlyny, ktoré často kupujeme na rôznych festivaloch. Zvyčajne sú vyrobené z lesklého materiálu, ktorý odráža slnečné svetlo a účinne odpudzuje holuby a iné vtáky. Ak nemáme prístup k ventilátoru, podobný efekt dosiahneme aj s lesklými stuhami z izotermickej fólie . Tento produkt ľahko dostanete v lekárni. Stačí fóliu nastrihať na dlhé pásiky a následne priviazať k zábradliu alebo kvetináčom, napr. pomocou šnúrky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova? Stačí pár kvapiek tohto produktu a hmyz v panike utečie

Táto metóda pôsobí ako štít proti škodcom. Ničivá nákaza už nebude prechádzať cez vašu záhradu

The post Holuby už nikdy nebudú sedieť na balkóne. Stačí si kúpiť tento výrobok v lekárni, rozrezať a zavesiť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie