Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hongkong zatvorí všetky nelicencované kryptoburzy

Povinná licencia Hongkonské úrady oznámili, že všetky burzy kryptomien, ktoré nepožiadali o prevádzkovú licenciu od Komisie pre cenné papiere a futures (SFC) v Hongkongu, sú povinné okamžite prestať pôsobiť v regióne. Tento krok je súčasťou prísnych regulačných opatrení, ktoré majú za cieľ posilniť bezpečnosť investorov a bojovať proti praniu špinavých peňazí. S účinnosťou od 1. […]
Menej ako 1 min. min.

Povinná licencia

Hongkonské úrady oznámili, že všetky burzy kryptomien, ktoré nepožiadali o prevádzkovú licenciu od Komisie pre cenné papiere a futures (SFC) v Hongkongu, sú povinné okamžite prestať pôsobiť v regióne. Tento krok je súčasťou prísnych regulačných opatrení, ktoré majú za cieľ posilniť bezpečnosť investorov a bojovať proti praniu špinavých peňazí.

S účinnosťou od 1. júna musia mať platformy na obchodovanie s virtuálnymi aktívami (VATP) pôsobiace v Hongkongu licenciu podľa príkazu na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu (AMLO), aby boli zákonné. Nedodržanie týchto nariadení bude mať za následok odmietnutie licencie a platformy môžu byť nútené ukončiť prevádzku.

Kto môže získať licenciu?

Podľa agentúry Bloomberg začiatkom júna SFC oznámila, že niektoré kryptomenové burzy sú o krok bližšie k získaniu licencií. Medzi žiadateľmi sú spoločnosti ako HKbitEX, VDX, HKVAX, PantherTrade, Accumulus, DFX Labs, Bixin.com, xWhale, bitV, YAX, Bullish, Crypto.com, WhaleFin, Matrixport HK, HKX a bitcoinworld.

Napriek tomu niektoré významné platformy ako OKX stiahli svoje žiadosti o povolenie. Binance, najväčšia burza na svete, neplatila, rovnako ako Coinbase a Kraken.

Zákaz obsluhy klientov z Číny

Hongkong, ako osobitná administratívna oblasť Číny, má odlišný prístup k kryptomenám v porovnaní s pevninskou Čínou, ktorá prísne zakázala obchodovanie s kryptomenami od septembra 2021. Napriek tomu hongkonské regulačné orgány požadujú, aby žiadatelia o licenciu zaručili, že burzy nebudú slúžiť používateľom z pevninskej Číny v žiadnom regióne sveta.

Hongkong mieri na web3

Na rozdiel od pevninskej Číny, Hongkong aktívne rozvíja blockchain technológie a podporuje legalizáciu maloobchodných transakcií s kryptomenami. Od októbra 2022 vláda Hongkongu legalizovala maloobchodné transakcie s kryptomenami a zaviedla povinné udeľovanie licencií poskytovateľom krypto služieb od 1. júna 2023.

Zničia nové pravidlá úsilie Hongkongu?

Regulačné opatrenia Hongkongu, ktoré kladú dôraz na ochranu investorov a opatrenia proti praniu špinavých peňazí, môžu odradiť niektorých hráčov na trhu. Napriek tomu sa Hongkong snaží posilniť svoju pozíciu ako globálneho centra pre kryptomeny a blockchain technológie.

Mesto spustilo niekoľko pilotných projektov na posúdenie potenciálnych prínosov kryptomien a preskúmanie súvisiacich aplikácií. Hongkong postupne potvrdzuje svoju pro-kryptografickú pozíciu a stáva sa krajinou najviac pripravenou na kryptomeny. S povinným udeľovaním licencií na kryptoburzy bude Hongkong ďalej posilňovať svoju pozíciu popredného svetového centra kryptomien.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Hongkong zatvorí všetky nelicencované kryptoburzy je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie