Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hotovosť či karta: Platba ktorým spôsobom je na dovolenke výhodnejšia?

Plánujete dovolenku a premýšľate, či je lepšie mať pri sebe hotovosť alebo sa spoľahnúť na platobnú kartu? Platenie kartou na dovolenke má množstvo výhod, ktoré vám môžu nielen uľahčiť cestovanie, ale aj ušetriť peniaze. Poďme sa pozrieť na hlavné dôvody, prečo sa oplatí používať kartu namiesto hotovosti. Na tému upozornil portál Finreport. Platobná karta zaručí […]
Menej ako 1 min. min.

Plánujete dovolenku a premýšľate, či je lepšie mať pri sebe hotovosť alebo sa spoľahnúť na platobnú kartu? Platenie kartou na dovolenke má množstvo výhod, ktoré vám môžu nielen uľahčiť cestovanie, ale aj ušetriť peniaze. Poďme sa pozrieť na hlavné dôvody, prečo sa oplatí používať kartu namiesto hotovosti. Na tému upozornil portál Finreport.

Platobná karta zaručí bezpečnosť a pohodlie

Používanie platobnej karty je omnoho bezpečnejšie než nosenie veľkej sumy hotovosti. Kartu môžete jednoducho zablokovať v prípade straty alebo krádeže, zatiaľ čo hotovosť je navždy preč. Okrem toho, pri bezkontaktných platbách nepotrebujete zadávať PIN pri menších sumách, čo zrýchľuje a zjednodušuje nákupy.

Výmenné kurzy a poplatky za výbery z bankomatov

Banky zvyčajne ponúkajú lepšie výmenné kurzy než zmenárne, čo znamená, že pri platbe kartou v zahraničí dostanete za svoje peniaze viac.

Pozor

Pri výbere hotovosti z bankomatu je však dôležité vybrať lokálnu menu bez konverzie, aby ste sa vyhli vysokým poplatkom za menovú konverziu.

 

Poplatky za výbery hotovosti z bankomatov môžu byť rôzne, preto je dobré sa pred cestou informovať o poplatkoch vašej banky. Banky často ponúkajú zvýhodnené podmienky pre výbery z bankomatov partnerských bánk. Používanie debetnej karty je zvyčajne lacnejšie než používanie kreditnej, preto je dobré mať pri sebe obe karty a podľa potreby ich kombinovať.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Kreditné karty ponúkajú pri cestovaní výhody

Kreditné karty môžu ponúkať rôzne cestovné výhody, ako sú vstupy do letiskových salónikov, zľavy na ubytovanie alebo poistenie. Pri rezervácii hotelov alebo požičiavaní auta je často potrebná kreditná karta ako forma záruky. Niektoré karty tiež poskytujú cashback alebo vernostné body, ktoré môžete neskôr využiť.

The post Hotovosť či karta: Platba ktorým spôsobom je na dovolenke výhodnejšia? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie