Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hromadí sa v chladničke voda? Tento problém môžete vyriešiť sami

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/FabrikaSimf). Chladnička je základným vybavením každej kuchyne a jej správne fungovanie je veľmi dôležité. Čo však robiť, ak sa v našej chladničke začne zhromažďovať voda? Našťastie, vo väčšine prípadov môžete problém vyriešiť sami, bez toho, aby ste museli volať odborníka. Chladnička je základným vybavením každej kuchyne a jej správne […]
Menej ako 1 min. min.

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/FabrikaSimf).

Chladnička je základným vybavením každej kuchyne a jej správne fungovanie je veľmi dôležité. Čo však robiť, ak sa v našej chladničke začne zhromažďovať voda? Našťastie, vo väčšine prípadov môžete problém vyriešiť sami, bez toho, aby ste museli volať odborníka.

Chladnička je základným vybavením každej kuchyne a jej správne fungovanie je veľmi dôležité.
Foto: shutterstock.com/FabrikaSimf

Prečo sa v chladničke zhromažďuje voda?

Kvapky vody, ktoré sa zhromažďujú na zadnej strane chladničky, sú úplne normálnym javom, ktorý sa vyskytuje v starších aj novších modeloch. Problém nastáva, keď sa voda začne nadmerne hromadiť vo vnútri priestoru. Čo môže byť príčinou?

Najčastejšou príčinou hromadenia vody v chladničke je upchatý odtok, ktorý sa zablokuje počas automatického odmrazovania. Tento malý otvor, ktorý sa zvyčajne nachádza na zadnej strane spotrebiča nad zásuvkou na zeleninu, je zodpovedný za odvádzanie prebytočnej vody z chladničky. Keď sa upchá usadeninami alebo pretrvávajúcimi zvyškami potravín, môže sa v chladničke začať hromadiť voda.

Ďalším faktorom, ktorý môže spôsobiť hromadenie vlhkosti v chladničke, je poškodené alebo znečistené tesnenie. Ak sa tesnenie správne neuzatvára, môže to viesť ku kondenzácii vlhkosti na stenách spotrebiča. Pravidelné čistenie a zvlhčovanie tesnenia, napríklad balzamom na pery, môže pomôcť predísť týmto problémom.

Tento problém môže spôsobiť alergie, otravy a problémy s dýchaním. Nepodceňujte ho!

Hromadenie vody v chladničke je nepríjemnosť, ktorá môže viesť k rôznym zdravotným problémom, najmä v dôsledku rastu plesní a baktérií. Vlhké prostredie podporuje rast mikroorganizmov, ktoré môžu kontaminovať uskladnené potraviny a viesť k otrave jedlom. Okrem toho môžu plesne spôsobovať alergie, ako aj dýchacie problémy

Aby ste predišli problému so zhromažďovaním vody v chladničke, mali by ste pravidelne kontrolovať a čistiť odtok.
Foto: shutterstock.com/Zephyr_p

Čo robiť, keď sa v chladničke hromadí voda? Existuje jednoduchý spôsob

Aby ste predišli problému so zhromažďovaním vody v chladničke, mali by ste pravidelne kontrolovať a čistiť odtok. Na čistenie odtoku kondenzátu môžete použiť čistič odtoku, ktorý je niekedy súčasťou chladničky. Prípadne na to môžeme použiť špáradlo, pinzetu alebo tenký a mäkký drôt.

Ak však základné metódy čistenia odtoku nefungujú, je dobré použiť roztok vody a jedlej sódy. Ten by sa mal do odtoku vstrekovať pomocou injekčnej striekačky pomaly, kým voda nezačne voľne prúdiť. Takto sa odtok rýchlo a účinne vyčistí bez potreby odbornej pomoci.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto chyba spôsobuje, že sa chladnička pokazí a odoberá elektrickú energiu ako šialená. Takmer určite ju spôsobujete

Vonia chladnička ako ryba? Namiesto toho, aby som to hodila do koša, som to dala na poličku. Takto sa zbavím zápachu

The post Hromadí sa v chladničke voda? Tento problém môžete vyriešiť sami appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie