Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hrůza v Německu: Auto sjelo do vody, matku náraz vymrštil ven. Roční dcera ale zůstala uvnitř

K autonehodě došlo na dálnici A 96 ve směru na bavorské Lindau. Vůz značky BMW řídila 37letá Němka žijící v Rakousku, na zadní sedačce měla svou roční dceru, uvádí deník Bild. Co se přesně odehrálo, nyní zjišťují vyšetřovatelé. Ví se však, že vůz vyjel z vozovky, prorazil svodidla a vjel do vody. ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní nehoda na […]
Menej ako 1 min. min.

K autonehodě došlo na dálnici A 96 ve směru na bavorské Lindau. Vůz značky BMW řídila 37letá Němka žijící v Rakousku, na zadní sedačce měla svou roční dceru, uvádí deník Bild. Co se přesně odehrálo, nyní zjišťují vyšetřovatelé. Ví se však, že vůz vyjel z vozovky, prorazil svodidla a vjel do vody.

ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní nehoda na Berounsku. Horkovzdušný balón se zamotal do větví, posádka uvízla v terénu

Vzhledem k nedávnému deštivému počasí byla voda zhruba čtyři až pět metrů hluboká. „Bezprostředně po nárazu auta do vodní hladiny se řidičce podařilo z vozidla buď aktivně vyprostit, nebo byla z vozidla vymrštěna,“ sdělil mluvčí policie médiím. Později upřesnil, že ženu náraz z auta vymrštil. Její dcera však byla připoutaná v dětské autosedačce na zadním sedadle.

Matka bezmocně přihlížela

Vůz se do kalné vody potopil tak rychle, že žena nebyla schopna svou dceru ze sedačky vytáhnout. Nepomohl ani zásah svědků, kteří si nehody všimli díky volání o pomoc, uvádí web Augsburger-allgemeine. Ve tmě a v kalné vodě se nedokázali k vozu a dívence dostat.

Na místo velmi rychle dorazili hasiči a tým rychlé reakce vodní záchranné služby Schondorf, informoval média její vedoucí Maurizio Kaiser. Potápěči dokázali asi po minutě vůz lokalizovat. Potopili se do zhruba třímetrové hloubky. Následně potápěči spatřili dívku připoutanou v dětské sedačce. Auto bylo vážně poškozeno nárazem do několika svodidel a plné vody.

Dívenku vyprostili a okamžitě zahájili resuscitaci. Matka musela na místě nehody bezmocně přihlížet. Vrtulníkem byla holčička transportována do mnichovské nemocnice, zhruba v 1 hodinu ráno však byla prohlášena za mrtvou. Podle informací německých médií je matka v masivním šoku a leží v nemocnici.

„Byla to ukázková operace,“ řekl k práci záchranářů médiím Kaiser s tím, že život dítěte se však bohužel nepodařilo zachránit. Nyní policisté pátrají po svědcích, kteří by dokázali přiblížit, co nárazu do vody přesně předcházelo.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Smrtelná nehoda na D1. Kamion natlačil auto do návěsu s tankem, zemřel jeden člověk

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK