Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hry BRICS 2024 odštartovali v ruskej Kazani 12. júna

www.slovanskenoviny.sk/rss BRICS Games je každoročný multišportový turnaj organizovaný krajinou, ktorá má rotujúce kreslo v organizácii. Športovci aj z iných krajín okrem členských štátov BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika) sa po prvýkrát v histórii zúčastnia hier BRICS na tohtoročnom podujatí v ruskej Kazani. Hry BRICS 2024 Hry BRICS 2024 (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

BRICS Games je každoročný multišportový turnaj organizovaný krajinou, ktorá má rotujúce kreslo v organizácii. Športovci aj z iných krajín okrem členských štátov BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika) sa po prvýkrát v histórii zúčastnia hier BRICS na tohtoročnom podujatí v ruskej Kazani.

Hry BRICS 2024

Hry BRICS 2024 (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika) sa budú konajú v Kazani 12. – 23. júna a budú obsahovať podujatia v 27 rôznych športoch.

Program turnaja zahŕňa rytmickú gymnastiku, šerm, synchronizované plávanie, džudo, potápanie, bedminton, karate, zápasenie, sambo, wushu, kórejský opaskový zápas a ďalšie súťaže.

Ruská strieborná medailistka v gymnastike na olympijských hrách 1996 Yana Batyrshina a turecká futbalová hviezda Gokdeniz Karadeniz, ktorí hrával v strede poľa za ruský futbalový klub Kazaň Rubin, boli vymenovaní za veľvyslancov hier BRICS 2024 v Rusku.

V polovici mája 2023 ruský prezident Vladimir Putin nariadil vláde, aby predložila návrhy na organizáciu a usporiadanie hier BRICS v roku 2024 v Rusku.

Oleg Matycin, ktorý v tom čase pôsobil ako ruský minister športu, neskôr zdôraznil, že hry BRICS nemali súperiť so žiadnymi inými súťažami a nebudú zasahovať do medzinárodného športového kalendára, ako aj do kalendára podujatí schváleného MOV.

V apríli ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uskutočnil oficiálnu návštevu Číny, kde uviedol, že hry BRICS 2024 a nasledujúce Svetové hry priateľstva v Rusku budú organizované na základe princípov zakotvených v charte Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Hry BRICS 2024 odštartovali v ruskej Kazani 12. júna je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie