Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hry mocných v priamom prenose

www.slovanskenoviny.sk/rss Hry mocných v priamom prenose pred tvárami občanov únie pokračujú. Mám na mysli to, že po zmene politického zafarbenia v Európskom parlamente po voľbách sa očakávala aj zmena osôb sediacich na rozhodujúcich postoch EU, ale taktiež aj v NATO. To, že nanovo vznikajú rôzne frakcie a bez ohľadu na to, ako je náročný proces […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Hry mocných v priamom prenose pred tvárami občanov únie pokračujú.

Mám na mysli to, že po zmene politického zafarbenia v Európskom parlamente po voľbách sa očakávala aj zmena osôb sediacich na rozhodujúcich postoch EU, ale taktiež aj v NATO.

To, že nanovo vznikajú rôzne frakcie a bez ohľadu na to, ako je náročný proces po každých európskych voľbách, vnímam ako samozrejmosť. Je to logický proces reflektujúci výsledky volieb. Aj následný, respektíve súbežný krok, kto už spomínané rozhodujúce posty obsadí, vnímam ako súčasť procesov. Avšak to, kam to smeruje, úprimne a priamo povedané, je pľuvanec do tváre voličom v únii. Je to proti záujmom všetkých občanov Európy.

Špeciálne poukazujem na opätovnú dohodu na von Layenovej, ako šéfke Európskej komisie. Práve ona a jej nie vydarený mandát, v sebe zosobňujú všetko, čo je v dnešnej EU prehnité, škodlivé a nefunkčné. Ona osobne škodí Európe a záujmom národných štátov.

Proste ona sama svojim konaním v predchádzajúcom období potvrdila, že nie je správny človek na tak významnej pozícii. Množstvo vyšetrovaní týkajúcich sa pandémie a nákupu vakcín, len tieto moje myšlienky potvrdzujú.

Ďalšia nominácia s veľkým otáznikom – kandidát na šéfa Európskej rady António Costa, bývalý predseda vlády Portugalskej republiky, je tak trochu namierená aj priamo proti Slovensku (podporil pozastavenie členstva strany SMER – SD medzi socialistami).

Aj toto potvrdzuje moje stále opakované slová, že v mocenskom politickom boji je vždy dôležité mať jasnú víziu, ako budeme postupovať a hlavne, čo to prinesie Slovensku a jeho občanom. Chápem, že aj Slovensko sa musí postaviť za podporu niekoho a niečo, ale takáto podpora nesmie byť bezbrehá. Práve naopak.

Tieto dva prípady potvrdzujú, že okamžitá eliminácia vplyvu USA na rozhodovanie EU začínajú práve európskymi nomináciami a nie transatlantickými. Preto mám obavu, ako sa v tomto priestore hry mocných nájdu štáty ako Slovensko a nám podobné. O to viac bude dôležitá aktívna a proslovenská činnosť čerstvo zvolených europoslancov za SR.

Samozrejme nemyslím na tých progresívno-liberálnych – tým takáto činnosť ani len nenapadne. Myslím na poslancov z vlasteneckého spektra. Verím, že Slovensko a občanov Slovenska nezradia. A nepredajú…

/ Jozef Viktorín / skspravy.sk /

Príspevok Hry mocných v priamom prenose je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie