Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hydratuje a obnovuje poškodenú pokožku. Pôsobí ako drahý krém z drogérie. Aplikujte na ruky dvakrát týždenne

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Kvyatkovskaya). Ruky sú našou vizitkou, preto by sme im mali venovať osobitnú pozornosť. Bohužiaľ, často zabúdame na pravidelné používanie krému a siahame po ňom až vtedy, keď cítime sucho alebo pálenie. Poradíme vám, ako sa starať o ruky, aby boli každý deň krásne a upravené, a ako si […]
Menej ako 1 min. min.

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Kvyatkovskaya).

Ruky sú našou vizitkou, preto by sme im mali venovať osobitnú pozornosť. Bohužiaľ, často zabúdame na pravidelné používanie krému a siahame po ňom až vtedy, keď cítime sucho alebo pálenie. Poradíme vám, ako sa starať o ruky, aby boli každý deň krásne a upravené, a ako si vyrobiť vlastné regeneračné krémy na ruky.

Ruky sú našou vizitkou, preto by sme im mali venovať osobitnú pozornosť. Bohužiaľ, často zabúdame na pravidelné používanie krému a siahame po ňom až vtedy keď cítime sucho alebo pálenie
Foto: shutterstock/Irina Kvyatkovskaya

Prečo sa starať o svoje ruky

Naše ruky sú každý deň vystavené mnohým vonkajším vplyvom. Vietor, mráz, UV žiarenie, mydlá a čistiace prostriedky používané na čistenie urýchľujú proces starnutia pokožky rúk a spôsobujú jej vysušenie a popraskanie. Hoci si myslíme, že pokožka na rukách je hrubá a veľa znesie, v skutočnosti je vďaka svojej štruktúre citlivá a jemná.

Na rozdiel od pokožky na tvári alebo tele nemá pokožka na spodnej strane rúk žiadne mazové žľazy, zatiaľ čo na chrbte rúk je ich veľmi málo. To spôsobuje, že je veľmi ľahké narušiť jej hydrolipidickú bariéru, a tým viesť k podráždeniu a začervenaniu.

Umývanie rúk. Chráňte si ruky počas domácich prác

Ak chceme mať krásne ruky, musíme sa o ne starať pri domácich prácach, ako je umývanie riadu, čistenie kúpeľne, umývanie rúk a dokonca aj utieranie prachu. Hoci sa tomu mnohí ľudia vyhýbajú a považujú to za zbytočné, mali by sme si vypestovať zvyk nasadiť si rukavice pred každou z uvedených činností. Na umývanie, pranie a upratovanie sa, samozrejme, odporúčajú gumené rukavice. Na utieranie prachu postačia rukavice z jemnej bavlny. Čistiace a pracie prostriedky obsahujú mnoho zložiek dráždiacich pokožku, ktoré môžu vysušovať pokožku, spôsobovať jej pálenie a mať negatívny vplyv na stav našich nechtov.

O ruky sa oplatí starať aj po čistení, aj keď ste použili rukavice. Guma, z ktorej sú vyrobené, neumožňuje pokožke dýchať, ruky sa potia, a to vytvára ideálne prostredie pre rast baktérií vo vnútri rukavíc. Po čistení je preto vhodné si ruky dôkladne umyť a rukavice zavesiť, aby mohli vyschnúť aj vo vnútri.

Starostlivosť o ruky v zime aj v lete

V zimných mesiacoch si nezabudneme vziať čiapku a šál, ale často vedome alebo nevedome zabúdame na rukavice. Vloženie rúk do vreciek neochráni naše ruky pred nízkymi teplotami tak účinne ako pár kvalitných vlnených rukavíc. Nezabúdajte, že vystavenie rúk nízkym teplotám a vetru spôsobí, že sa vysušia a začnú praskať. Aj v lete by sme sa mali starať o pokožku na rukách. UV žiarenie má na ňu úplne rovnaký vplyv ako na pokožku na tvári, t. j. urýchľuje starnutie a môže spôsobiť zmenu farby. Preto je potrebné chrániť ju opaľovacím krémom, najmä pri jazde na bicykli alebo v aute, keď je najviac vystavená slnku.

Základom starostlivosti o ruky je, samozrejme, dobrý krém. Mali by sme ho používať niekoľkokrát denne a najlepšie vždy po umytí rúk
Foto: shutterstock/Tertyshnyk Oksana

Vplyv stravy na stav našich rúk

Dobrý krém je nevyhnutný

Základom starostlivosti o ruky je, samozrejme, dobrý krém. Mali by sme ho používať niekoľkokrát denne a najlepšie vždy po umytí rúk. Je dobré, aby základom nášho krému boli prírodné oleje a maslá, ktoré majú regeneračný účinok. Zloženie by malo byť doplnené o vitamíny ako A, E a C, ktoré spomaľujú proces starnutia a majú rozjasňujúci účinok.

Krém môžeme meniť v závislosti od ročného obdobia. V lete si vyberte ľahšie a hydratačné prípravky s vysokým SPF. V zime sú lepšie mastné prípravky na báze bambuckého alebo kakaového masla.

Domáce krémy na ruky

Ako vyrobiť krém na ruky s maslom
bambucké maslo – recept

Ingrediencie:

50 g bambuckého masla,

2 PL kokosového masla,

10 g včelieho vosku,

2 čajové lyžičky kukuričného škrobu,

10 kvapiek oleja s vôňou limetky,

10 kvapiek oleja s vôňou bergamotu.

Príprava:

Bambucké maslo, kokosové maslo a včelí vosk rozpustite na miernom ohni.

Potom pridajte zemiakový škrob a intenzívne miešajte, kým sa prísady nespoja.

Zmes nechajte mierne vychladnúť, potom pridajte oleje a opäť premiešajte.
Krém vložte do sterilizovanej nádoby. Uchovávajte na chladnom mieste.

Používajte dvakrát denne.

Ako si vyrobiť krém na ruky s glycerínom – recept

Zloženie: 1:

2 PL bambuckého masla,

2 PL kozmetického základu,

1 čajová lyžička glycerínu,

1 PL extraktu z listov aloe vera.

Príprava:

Rozpustite bambucké maslo vo vodnom kúpeli, potom pridajte kozmetický základ, glycerín a extrakt z aloe vera.

Všetky zložky dôkladne premiešajte, kým nevznikne homogénna konzistencia.

Krém prelejte do sterilizovanej nádoby. Uchovávajte na chladnom mieste.

Aplikujte dvakrát denne.

Ako si vyrobiť krém na ruky s aloe vera – recept

Ingrediencie:

¼ šálky aloe vera (gél alebo čerstvá dužina),

¼ šálky kokosového oleja,

2 polievkové lyžice medu.

Príprava:

Zmiešajte všetky ingrediencie a dôkladne vymiešajte do hladka.

Krém z aloe vera prelejte do sterilizovanej nádoby a skladujte tesne uzavretý v chladničke.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kúpite ho v každej lekárni a funguje ako najlepší hydratačný krém na ruky. Tento výrobok je hitom v starostlivosti o pleť

Jednu cibuľu mám vždy v kúpeľni. Krém na ruky už nepotrebujem

The post Hydratuje a obnovuje poškodenú pokožku. Pôsobí ako drahý krém z drogérie. Aplikujte na ruky dvakrát týždenne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie