Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hyundai odhaľuje malý a lacný elektromobil. Najmenšie SUV má prejsť 355 kilometrov

Zatiaľ čo u spaľovacích verzií vozidiel bola kedysi „magickou hranicou“ suma 10-tisíc eur, okolo ktorej sa snažili pôsobiť tí najmenší zástupcovia na trhu, v prípade elektromobilov je to v súčasnosti dvojnásobná cifra a teda 20-tisíc eur. Že je to veľa? Áno. Treba si však uvedomiť, že ani konvenčné automobily sa už niekoľko rokov nehýbu okolo spomínanej 10-tisícovej hranice. […]
Menej ako 1 min. min.

Zatiaľ čo u spaľovacích verzií vozidiel bola kedysi „magickou hranicou“ suma 10-tisíc eur, okolo ktorej sa snažili pôsobiť tí najmenší zástupcovia na trhu, v prípade elektromobilov je to v súčasnosti dvojnásobná cifra a teda 20-tisíc eur. Že je to veľa? Áno. Treba si však uvedomiť, že ani konvenčné automobily sa už niekoľko rokov nehýbu okolo spomínanej 10-tisícovej hranice.

V prípade vo všeobecnosti drahších elektromobilov je preto cena okolo 20-tisíc eur považovaná za mimoriadne atraktívnu a pre masy dostupnú. Na druhú stranu, v tomto teritóriu sa zatiaľ nenachádza veľa e-modelov, to sa však má v blízkej dobe zmeniť a prispieť k tomu chce aj kórejská spoločnosť Hyundai Motor Company.

Tá už dávnejšie avizovala vývoj „ľudového“ elektrického zástupcu, teraz už dokonca odhalila i prvé oficiálne obrázky modelu s označením Inster, svojho nového subkompaktného elektromobilu segmentu A.

Pôvodne sa hovorilo o prevzaté označenia Casper (predstavený ešte v roku 2021), kedy by model prevzal meno po svojom „spaľovacom“ súrodencovi z domácej krajiny, napokon však zostane aj u e-verzie využívaný iba na kórejskom trhu (s dodatkom Electric) a na tých ďalších bude lokálne bezemisná novinka vystupovať už pod úplne novým menom Inster.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 64% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie