Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

ICBS nazýva Bitcoin „digitálne zlato“

Čínska priemyselná a obchodná banka (ICBC), ktorá je podľa celkových aktív najväčšou bankou na svete, nedávno zverejnila správu, v ktorej uvádza presvedčivé paralely medzi poprednými kryptomenami a cennými komoditami. V tejto správe ICBC prirovnala Bitcoin k „digitálnemu zlatu“ a Ethereum k „digitálnej rope“, čím zdôraznila ich neoddeliteľnú úlohu v rozvíjajúcej sa digitálnej ekonomike a ich […]
Menej ako 1 min. min.

Čínska priemyselná a obchodná banka (ICBC), ktorá je podľa celkových aktív najväčšou bankou na svete, nedávno zverejnila správu, v ktorej uvádza presvedčivé paralely medzi poprednými kryptomenami a cennými komoditami. V tejto správe ICBC prirovnala Bitcoin k „digitálnemu zlatu“ a Ethereum k „digitálnej rope“, čím zdôraznila ich neoddeliteľnú úlohu v rozvíjajúcej sa digitálnej ekonomike a ich významný prínos k technologickému pokroku.

Prirovnanie Bitcoinu k zlatu vychádza z jeho vzácnosti, ktorá je zabezpečená prostredníctvom kryptografického mechanizmu konsenzu. Táto vzácnosť odráža vzácnosť zlata, drahého kovu, ktorý sa dlho cenil pre svoju vzácnosť. Bitcoin však rieši niektoré praktické obmedzenia zlata, ako sú napríklad problémy s deliteľnosťou, autentifikáciou a prenosnosťou. Napriek týmto výhodám analytici ICBC naznačujú, že menové charakteristiky Bitcoinu sa zmenšujú, zatiaľ čo jeho atribúty aktív sa stávajú výraznejšími, čo posilňuje jeho status skôr ako uchovávateľa hodnoty než meny.

Na druhej strane, Ethereum je prezývané „digitálna ropa“ kvôli svojej zakladateľskej úlohe pri pohone digitálnej ekonomiky. Neustále technologické vylepšenia platformy v oblasti bezpečnosti, škálovateľnosti a udržateľnosti sa zdôrazňujú ako kľúčové faktory, ktoré poskytujú potrebnú technickú infraštruktúru pre digitálnu budúcnosť. Správa tiež poukazuje na zavedenie Turingovej úplnosti platformou Ethereum s jej programovacím jazykom Solidity a virtuálnym strojom Ethereum (EVM). Tento pokrok umožnil vývoj komplexných inteligentných zmlúv a decentralizovaných aplikácií, ktoré sú dôležitými súčasťami decentralizovaných financií (DeFi) a širšieho ekosystému digitálnych aktív.

Správa ICBC je dôkazom rastúceho uznania kryptomien ako viac než len špekulatívnych aktív. Na základe analógie so zlatom a ropou správa stavia Bitcoin a Ethereum do pozície základných zložiek digitálnej ekonomiky, pričom každá z nich zohráva jedinečnú a zásadnú úlohu. Bitcoin so svojimi vlastnosťami podobnými zlatu slúži ako digitálne úložisko hodnoty, zatiaľ čo Ethereum, podobné rope, poháňa vývoj a prevádzku digitálnej infraštruktúry.

Tento pohľad poprednej finančnej inštitúcie odráža širší posun v chápaní a akceptovaní kryptomien. Naznačuje budúcnosť, v ktorej sú digitálne aktíva nielen integrované do globálnej ekonomiky, ale sú aj kľúčové pri podpore technologických inovácií a finančnej inklúzie. Plné dôsledky tohto posunu si ešte len treba plne uvedomiť, ale správa ICBC predstavuje významný krok na ceste kryptomien z okraja financií do hlavného prúdu ekonomického príbehu.

Zdroj: bitcoin

Príspevok ICBS nazýva Bitcoin „digitálne zlato“ je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie