Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ide o najúčinnejší liek pri spálení od slnka. Použite toto a okamžite pocitíte úľavu

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Strávili ste príliš veľa času na slnku bez opaľovacieho krému a teraz máte červenú a spálenú pokožku? Ak spálenie nie je vážne, ale len nepríjemné, využite výhody obľúbenej rastliny. Rýchlo pocítite úľavu. Strávili ste príliš veľa času na slnku bez opaľovacieho krému a teraz máte červenú a […]
Menej ako 1 min. min.

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Strávili ste príliš veľa času na slnku bez opaľovacieho krému a teraz máte červenú a spálenú pokožku? Ak spálenie nie je vážne, ale len nepríjemné, využite výhody obľúbenej rastliny. Rýchlo pocítite úľavu.

Strávili ste príliš veľa času na slnku bez opaľovacieho krému a teraz máte červenú a spálenú pokožku?
Foto: shutterstock/New Africa

Ako sa vysporiadať s príliš silným spálením? Hneď na začiatku treba poznamenať, že domáce prostriedky, hoci sú mimoriadne účinné, sú vhodné len na miernejšie spáleniny od slnka, keď je pokožka len červená a páli. Ak je problém vážnejší a nepríjemné pocity sú veľmi bolestivé, je lepšie neriskovať, ale navštíviť lekára, ktorý okamžite predpíše vhodnú liečbu.

Čo robiť, keď sa spálite na slnku? Pomôžu vám domáce triky

Aj keď do leta v plnom prúde je ešte ďaleko, stále dlhšie, teplejšie a slnečnejšie dni nás nabádajú k pobytu vonku. Bohužiaľ, ak sa zabudnete natrieť opaľovacím krémom, ktorý by ste mali používať po celý rok, prechádzky aj opaľovanie sa môžu skončiť bolestivým spálením. Ako upokojiť rozpálenú pokožku domácimi prostriedkami? Oplatí sa mať doma určitú rastlinu, presnejšie aloe vera.

Ako používať aloe vera na spálenie od slnka? Nakrájajte a zmiešajte

Aloe vera je rastlina cenená nielen pre svoj krásny vzhľad, ale aj pre vlastnosti šťavy, ktorú skrývajú jej listy. Mnoho ľudí ju používa pri každodennej starostlivosti, či už o pleť, pokožku celého tela alebo vlasy. Hĺbkovo hydratuje, upokojuje a pôsobí protizápalovo. Má tiež regeneračné účinky a za svoje analgetické pôsobenie vďačí kyseline salicylovej. Niet divu, že ho s obľubou používame aj na spáleniny od slnka. Stačí, ak si odkrojíte list, pozdĺžne ho rozkrojíte, vydlabete lepkavú dužinu a zmiešate ju v miske s nastrúhanou uhorkou, ktorá má tiež hydratačný a upokojujúci účinok. Túto zmes naneste na spálené miesto, nechajte ju pôsobiť niekoľko minút, zmyte ju a v prípade potreby opakujte. Rýchlo pocítite úľavu. Môžete použiť aj hotový, v obchode zakúpený gél, ale pri hľadaní vhodného výrobku sa uistite, že neobsahuje žiadne zbytočné prísady. V niektorých obchodných reťazcoch v oddelení ovocia a zeleniny dostanete aj samotné listy rastliny.

Aloe vera má tiež regeneračné účinky a za svoje analgetické pôsobenie vďačí kyseline salicylovej.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Čo pomáha rýchlo? Nájdete ho v chladničke

Aloe vera nie je jediným spôsobom liečby spálenia od slnka. Obľúbený cmar, kefír alebo zrazené mlieko je tiež účinný trik, ktorý používali naše babičky. Dôležité je, aby boli v chladničke. Naneste ich na podráždené miesta a úľava sa dostaví okamžite. „Obklady“ pravidelne obmieňajte. Prípravky pokožku silne premastia a vyživia, takže prestane tak páliť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyhnite sa pehám na tvári. Chráňte svoju pokožku pred slnkom prírodnými spôsobmi

Čím natrieť spáleniny od slnka? Domáce SOS za 1 euro. Ochlaďte si spálenú pokožku a získajte úľavu

The post Ide o najúčinnejší liek pri spálení od slnka. Použite toto a okamžite pocitíte úľavu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie