Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ideálne odmeny. Danko obhajuje rekreačné poukazy, vysvetľuje zamestnávateľom čomu nechápu

www.slovanskenoviny.sk/rss Rekreačné poukazy sú nástrojom aj na vyplatenie odmeny, pretože sa z nich neplatia žiadne odvody. Uviedol to v stredu predseda SNS Andrej Danko na tlačovej konferencii s tým, že preto môžu byť zaujímavé aj pre zamestnávateľov, u ktorých poukazy nie sú povinné. Čomu zamestnávatelia nechápu? „Rekreačné poukazy sú povinné na vydávanie u zamestnávateľa, ktorý […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Rekreačné poukazy sú nástrojom aj na vyplatenie odmeny, pretože sa z nich neplatia žiadne odvody.

Uviedol to v stredu predseda SNS Andrej Danko na tlačovej konferencii s tým, že preto môžu byť zaujímavé aj pre zamestnávateľov, u ktorých poukazy nie sú povinné.

Čomu zamestnávatelia nechápu?

„Rekreačné poukazy sú povinné na vydávanie u zamestnávateľa, ktorý má viac ako 48 zamestnancov, ale mnohí podnikatelia nechápu, že je to ideálny nástroj aj na vyplatenie odmeny, pretože z rekreačných poukazov sa neplatia žiadne odvody. Ak zamestnávateľ dá 275 eur formou príspevku k rekreačnému poukazu, neplatí z toho odvody a dane, na rozdiel od toho, keby 275 eur dal ako odmenu zamestnancovi,“ uviedol Danko.

Rekreačné poukazy aj pre ďalšie osoby

Platnosť rekreačných poukazov by mohla byť podľa návrhu novely z dielne SNS rozšírená pre ďalšie osoby, a to tak, že zamestnanec by rekreačný poukaz mohol preniesť na svojho rodiča. Ide o zákon, ktorý podľa Danka podporí cestovný ruch, pomôže zlepšeniu sociálnych väzieb, ako aj zamestnancovi z hľadiska vzťahov.

Pre mnohých ľudí na Slovensku rekreačný poukaz nie je zaujímavý, pretože cestujú do zahraničia a tam si ho nevedia vyčerpať. Takže je prirodzené, že chceme, aby benefit alebo úžitok mohol zamestnanec preniesť na rodičov. Starí rodičia často zoberú aj deti zamestnanca na dovolenku a ja v tom nevidím nič zlé,“ podotkol Danko.

ereport.sk

Príspevok Ideálne odmeny. Danko obhajuje rekreačné poukazy, vysvetľuje zamestnávateľom čomu nechápu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie