Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Idete do lesa? Pridajte si toto do jedla a kliešte od vás budú utekať

Kliešte sú skutočne nebezpeční škodcovia, ktorí môžu prenášať nebezpečné choroby. Preto nie je divu, že každý hľadá spôsob, ako tieto parazity odpudiť. Ukazuje sa, že ideálnym riešením je niečo, čo má doma každý. Vďaka tomu budete kliešte odpudzovať nadobro Sezóna kliešťov sa rýchlo blíži. Niet divu, že čoraz viac ľudí hľadá riešenia, ktoré by im […]
Menej ako 1 min. min.

Kliešte sú skutočne nebezpeční škodcovia, ktorí môžu prenášať nebezpečné choroby. Preto nie je divu, že každý hľadá spôsob, ako tieto parazity odpudiť. Ukazuje sa, že ideálnym riešením je niečo, čo má doma každý.

Vďaka tomu budete kliešte odpudzovať nadobro

Sezóna kliešťov sa rýchlo blíži. Niet divu, že čoraz viac ľudí hľadá riešenia, ktoré by im pomohli odpudiť tieto nebezpečné parazity, ktoré sú napriek svojej malej veľkosti pre ľudí skutočnou nepríjemnosťou. To všetko preto, že kliešte môžu prenášať nebezpečné choroby vrátane boreliózy, ktorá môže byť životu nebezpečná.

Existuje mnoho prípravkov, ktoré nás pred týmto hmyzom chránia. Lekárne a drogérie ponúkajú masti, krémy alebo spreje, ktorých vôňa má od nás týchto škodcov nadobro odradiť. Žiaľ, nie všetky sú úplne účinné. Preto sa oplatí použiť jeden domáci prostriedok, ktorý nám pomôže chrániť sa pred týmto nebezpečenstvom.

Tento domáci prostriedok vám pomôže chrániť sa pred kliešťami

Ako spoľahlivé riešenie sa osvedčila aplikácia cesnaku, ktorého intenzívna vôňa od nás kliešte nadobro odpudí. Podľa informácií na webe pri pravidelnom používaní tejto zeleniny a jej pridávaní do jedál tieto parazity nebudú chcieť byť ani v našej blízkosti.

V ideálnom prípade by sme mali každý deň zjesť aspoň jeden strúčik surového cesnaku. Je to nielen skvelý spôsob boja proti kliešťom, ale aj skutočná vitamínová bomba pre naše telo. Je však známe, že nie každý je až takým fanúšikom tejto zeleniny, aby ju ochotne konzumoval týmto spôsobom. Možno ju však pridať do mnohých jedál nášho každodenného jedálneho lístka.

Ako nás cesnak chráni pred kliešťami?

Pred pridaním cesnaku do nášho každodenného jedálnička si však nezabudnite dôkladne overiť jeho pôvod. Iba poľský cesnak má vlastnosti, ktoré nám pomôžu nielen odpudzovať parazity, ale aj lepšie sa starať o naše zdravie. Tablety alebo výživové doplnky s obsahom cesnaku budú tiež neúčinné. Najlepšie je jednoducho skonzumovať 1 alebo 2 surové strúčiky každý deň.

Ak máte trochu odvahy, môžete si túto zeleninu natrieť aj na pokožku pred výletom do lesa, aby ste sa ochránili pred útokmi škodcov. Je to nielen prírodná, ale aj účinná metóda na odradenie kliešťov. Bohužiaľ, silný zápach môže byť problémom pre nás alebo pre naše okolie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie