Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Imigrant s rakovinou vyhral 1,3 miliardy dolárov. Na čo minie peniaze?

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mehaniq youtube.com/@KGWNews8). Najlepšie scenáre píše sám život. V americkej lotérii Powerball sa hralo o nepredstaviteľnú sumu 1,3 miliardy USD. Túto neuveriteľnú sumu vyhral imigrant narodený v Laose, ktorý bojoval s rakovinou. V americkej lotérii Powerball sa hralo o nepredstaviteľnú sumu 1,3 miliardy USD.Foto: shutterstock/Mehaniq youtube.com/@KGWNews8 46-ročný Cheng Saephan si […]
Menej ako 1 min. min.

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mehaniq youtube.com/@KGWNews8).

Najlepšie scenáre píše sám život. V americkej lotérii Powerball sa hralo o nepredstaviteľnú sumu 1,3 miliardy USD. Túto neuveriteľnú sumu vyhral imigrant narodený v Laose, ktorý bojoval s rakovinou.

V americkej lotérii Powerball sa hralo o nepredstaviteľnú sumu 1,3 miliardy USD.
Foto: shutterstock/Mehaniq youtube.com/@KGWNews8

46-ročný Cheng Saephan si podľa BBC kúpil mimoriadne šťastný lístok 7. apríla v Portlande (USA). Podľa dostupných informácií sa muž rozhodol prijať výhru vo forme jednorazovej platby 422 miliónov dolárov po zdanení (395,6 milióna EUR). O sumu sa chce rovným dielom podeliť s manželkou a priateľom.

„Teraz môžem požehnať svoju rodinu a najať si pre seba dobrého lekára. Môj život sa zmenil“

– povedal Saephan pre KOIN.

Dodal, že predtým sa modlil k Bohu o pomoc.

Prezradil tiež, že teraz mieni kúpiť svoj vysnívaný dom pre svoju rodinu, muž má aj dve deti. Zároveň povedal, že aj napriek takejto veľkej výhre si stále zahrá Powerball.

Povedal: „Možno budem mať opäť šťastie.“

„Ako mám mať čas minúť všetky tieto peniaze? Ako dlho budem žiť?“

– Cheng Saephan

The winner of the $1.3 billion Powerball jackpot in Oregon last month has been identified as 46-year-old Cheng “Charlie” Saephan, a Laos-born immigrant living in Portland who has been undergoing cancer treatment for the past eight years. pic.twitter.com/yOGQsI8zg9

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) April 29, 2024

Treba dodať, že Saephan už osem rokov podstupuje chemoterapiu. Aby skúsili šťastie, spojili sa on, jeho manželka a priateľ a kúpili viac ako 20 lístkov (minuli asi 200 dolárov). Výherné čísla boli 22, 27, 44, 52, 69 a „červená Powerball“ číslo 9.

Saephan sa narodil v Laose, potom sa v roku 1987 presťahoval do Thajska, odkiaľ v roku 1994 emigroval do Spojených štátov. Ako informovala agentúra Associated Press, muž na tlačovej konferencii mal na sebe šerpu patriacu Iu Mein, etnickej skupine z juhovýchodnej Ázie s koreňmi v južnej Číne. Mnoho ľudí z Iu Mein pomáhalo americkej armáde počas vojny vo Vietname. Neskôr utiekli do Thajska, aby sa vyhli pomste.

V USA 46-ročný mladík pracoval ako letecký mechanik. Podľa zákonov Oregonu vo väčšine prípadov víťazi nemôžu zostať v anonymite. Ako pripomína BBC, išlo o štvrtú najväčšiu výhru v histórii celej lotérie Powerball. Najvyššia výhra bola 2,04 miliardy dolárov, uskutočnila sa v roku 2022.

V lotérii sa dajú vyhrať miliardy dolárov. Čo je Powerball?

Powerball je lotéria, ktorá je dostupná v 45 štátoch USA a v District of Columbia, Portoriko a Americké Panenské ostrovy. Dohliada na to Asociácia multištátnych lotérií (MUSL). Vyhráva päť vyžrebovaných čísel od 1 do 69 (biele loptičky) a jedno číslo od 1 do 26, tzv. „červená Powerball“.

Lístok stojí dva doláre a na poradí vyžrebovania čísel nezáleží. Ceny vstupeniek sa zvyšujú už niekoľko rokov, no zvyšuje sa aj hlavná výhra, ktorá môže dosiahnuť miliardy dolárov. V najnovších vydaniach sa navyše zmenil počet bielych loptičiek z 59 na 69 a červených loptičiek z 35 na 26. Tento postup znížil šance na výhru hlavnej ceny z jednej šance na 175,2 milióna na jednu z 292,2 milióna.

Minimálny jackpot Powerball začína na 20 miliónoch dolárov. Výhercovia si môžu vybrať, ako peniaze dostanú, ide o „rentu“ alebo o jednorazovú platbu.

„Anuita“ sa vypláca v 30-krokových splátkach počas 29 rokov – každý prevod sa zvyšuje o 5 % ročne.

Jednorazová výplata zase predstavuje približne polovicu výhry.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Budú pracovať o hodinu menej. Európska krajina robí zmeny

Vezmite alobal a vložte ho do diaľkového ovládača. Problém tisícov Slovákov zmizne rýchlosťou svetla

The post Imigrant s rakovinou vyhral 1,3 miliardy dolárov. Na čo minie peniaze? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie