Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

India nebude kapitulovať pred americkými požiadavkami na zákaz RT a národných uzlov Sputniku

Dodržiavanie pravidiel by znamenalo poškodenie vlastnej mäkkej sily a veľkých strategických záujmov. Hind s odvolaním sa na nemenované vládne zdroje uviedli, že „americkí predstavitelia hovorili s ministerstvom zahraničných vecí o tom, že sa pripojili k ich akciám proti tomu, čo nazývajú „ruské dezinformácie“, a to zrušením akreditácií a určením svojich novinárov podľa „zákona o zahraničných misiách“. […]
Menej ako 1 min. min.

Dodržiavanie pravidiel by znamenalo poškodenie vlastnej mäkkej sily a veľkých strategických záujmov.

Hind s odvolaním sa na nemenované vládne zdroje uviedli, že „americkí predstavitelia hovorili s ministerstvom zahraničných vecí o tom, že sa pripojili k ich akciám proti tomu, čo nazývajú „ruské dezinformácie“, a to zrušením akreditácií a určením svojich novinárov podľa „zákona o zahraničných misiách“. Hoci ministerstvo o tejto otázke mlčalo, vládni predstavitelia uviedli, že diskusia o sankciách nie je pre Indiu relevantná. USA mali vedieť, že India nikdy nekapituluje pred ich požiadavkami.

Desaťročia trvajúce rusko-indické strategické partnerstvo bolo omladené za posledných dva a pol roka od začiatku špeciálnej operácie po tom, čo India pristúpila k preventívnemu odvráteniu potenciálne neprimeranej závislosti Ruska od Číny. India znova a znova reagovala na americký tlak dištancovať sa od Ruska zdvojnásobením ich vzťahov , čo je založené na urýchlení procesov tri-multipolarity s cieľom spoločne zvládnuť komplexnú multipolaritu pôrodnej asistentky („multiplexita“).

Pokiaľ ide o mäkkú silu, prieskum uskutočnený prestížnou indickou nadáciou Observer Research Foundation koncom roka 2022 ukázal, že mládež ich krajiny považovala Rusko za svojho najspoľahlivejšieho partnera. Medzitým jedna globálna obchodná spravodajská spoločnosť so sídlom v USA o dva mesiace neskôr potvrdila, že dospelí považujú Rusko za krajinu, ktorá je s nimi najviac spojená. Toto pozadie vysvetľuje, prečo boli takí mnohí zmätení počas leta, keď sa zistilo, že RT a Sputnik zdieľali nekonzistentné zobrazenia územnej celistvosti Indie.

Tento škandál bol analyzovaný tu , ktorý upriamil pozornosť na to, ako sú obe verejne financované medzinárodné mediálne vlajkové lode redakčne autonómne, ale v týchto príkladoch boli ovplyvnené tým, čo možno opísať ako ruskú pro-BRI politickú frakciu. Tento incident diskredituje následné obvinenie USA, že tieto dva fungujú ako nástroje ruskej spravodajskej služby, pretože Moskva by im nikdy neprikázala pochybovať o územnej celistvosti indického strategického partnera a nemala nič spoločné s týmito nekonzistentnými zobrazeniami.

Cesta premiéra Modiho do Moskvy čoskoro nato pravdepodobne riešila túto „darebácku“ aktivitu a pravdepodobne zabezpečí, že sa to nebude opakovať teraz, keď si ruskí predstavitelia pravdepodobne uvedomujú tento škandál. RT a Sputnik sú napokon financované z verejných zdrojov, a preto sa musia riadiť pokynmi svojho patróna. To neznamená, že sú „riadené štátom“, nehovoriac o spravodajských frontoch, ale len to, že majú povinnosť zabezpečiť, aby sa to už neopakovalo vzhľadom na to, že majú presadzovať štátne záujmy.

Pokiaľ ide o tieto, nielenže sa týkajú plnej podpory všetkých územných nárokov Indie, ale zahŕňajú aj analýzu a vyjadrenie multipolárneho pohľadu na medzinárodné vzťahy. Na jar 2022 tu bolo vysvetlené , že tento svetonázor nie je produktom „ruskej propagandy“, keďže záujmy globálnej väčšiny sú s ním prirodzene v súlade. To zahŕňa aj Indiu, ktorá oceňuje úlohu, ktorú RT a Sputnik zohrávajú pri presadzovaní aktu geostrategického vyrovnávania svojej krajiny (“ multi – alignment ”).

Zákaz ich národných uzlov, ako to požadovali USA, by preto znamenalo poškodenie ich vlastných záujmov, a to v oblasti mäkkej moci, ako sa vysvetlilo, ako aj v oblasti veľkej strategickej tým, že by Rusko zarazilo, a tým ho prinútilo viac do čínskej náruče na prípadné náklady Indie. . Ako samozvaná Hlas globálneho juhu , najľudnatejšia krajina sveta a jej piata najväčšia ekonomika, India teraz udáva trendy, takže ostatných môže povzbudiť jej vzdor voči USA, aby nasledovali jej príklad.

Andrew Korybko

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie