Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

India repatriuje 100 ton zlata z Veľkej Británie

Repatriácia zlata India prostredníctvom svojej Reserve Bank of India (RBI) repatriovala 100 ton zlata, ktoré bolo predtým držané v trezoroch Bank of England vo Veľkej Británii. Podľa správ miestnych médií, táto operácia bola prvou svojho druhu od roku 1991, keď musela India presunúť podobnú sumu do zahraničia kvôli kríze v zostatku zahraničných platieb. Logistická výzva […]
Menej ako 1 min. min.

Repatriácia zlata

India prostredníctvom svojej Reserve Bank of India (RBI) repatriovala 100 ton zlata, ktoré bolo predtým držané v trezoroch Bank of England vo Veľkej Británii. Podľa správ miestnych médií, táto operácia bola prvou svojho druhu od roku 1991, keď musela India presunúť podobnú sumu do zahraničia kvôli kríze v zostatku zahraničných platieb.

Logistická výzva

Preprava tak veľkého množstva zlata predstavovala logistickú výzvu. Pre úspešnú repatriáciu bolo potrebné získať špeciálne povolenia na prepravu zlata cez colnicu, použiť špecializované lietadlá a zabezpečiť vysokú úroveň bezpečnosti. Repatriované zlato bude teraz uložené v trezoroch RBI na Mint Road v Bombaji a Nagpur.

Ekonomická situácia Indie

Podľa zdrojov z banky bola táto repatriácia súčasťou širšieho procesu prehodnocovania a optimalizácie uskladňovania bankových aktív. Banka sa rozhodla dostať časť svojich zlatých zásob do Indie z dôvodu logistických výhod a diverzifikácie skladovania. Tento krok tiež ukazuje, ako sa ekonomická a finančná situácia Indie zlepšila v porovnaní s obdobím pred niekoľkými rokmi, čo zdôraznil jeden zo zdrojov:

„Ukazuje silu hospodárstva a dôveru, ktorá je v ostrom kontraste so situáciou v roku 1991.“

Plány do budúcnosti

Oficiálne zdroje uviedli, že podobná transakcia na presun zhruba rovnakého množstva zlata by sa mohla zopakovať v nasledujúcich mesiacoch, pretože India sa snaží držať viac svojich zásob zlata na domácom trhu.

Medzinárodný kontext

Táto repatriácia zlata sa uskutočnila v čase, keď niektoré krajiny, ako napríklad Venezuela, čelia ťažkostiam s repatriáciou svojich zlatých aktív. Venezuela je v súčasnosti zapletená do právneho boja s Bank of England, ktorá odmietla odovzdať kontrolu nad týmito aktívami administratíve Nicolása Madura.

India svojou repatriáciou ukazuje svoju schopnosť úspešne zvládnuť takéto operácie a zabezpečiť, aby jej národné bohatstvo bolo pod jej kontrolou na domácom území.

Zdroj: bitcoin

Príspevok India repatriuje 100 ton zlata z Veľkej Británie je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie