Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Indické ministerstvo obrany obdržalo 35 tisíc ruských útočných pušiek Kalašnikov AK-203 vybavených granátometom

www.slovanskenoviny.sk/rss Indické ministerstvo obrany obdržalo sériu 35 tisíc útočných pušiek Kalašnikov AK-203 vyrobených v spoločnom rusko-indickom podniku. Podľa predstaviteľov štátnej korporácie Rostec, rusko-indický podnik Indo-Russian Rifles Private Limited, registrovaný a sídliaci v Indii, vyrobil 35 tisíc útočných pušiek Kalašnikov AK-203, ktoré boli prevedené do indických ozbrojených síl. Je potrebné poznamenať, že AK-203 sa vyrábajú na […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Indické ministerstvo obrany obdržalo sériu 35 tisíc útočných pušiek Kalašnikov AK-203 vyrobených v spoločnom rusko-indickom podniku. Podľa predstaviteľov štátnej korporácie Rostec, rusko-indický podnik Indo-Russian Rifles Private Limited, registrovaný a sídliaci v Indii, vyrobil 35 tisíc útočných pušiek Kalašnikov AK-203, ktoré boli prevedené do indických ozbrojených síl.

Je potrebné poznamenať, že AK-203 sa vyrábajú na certifikovaných zariadeniach v súlade s exkluzívnymi ruskými výrobnými technológiami.

Výroba AK-203 v Indii bola spustená v rámci programu Make In India a „Self-sufficient India“, ktorý zahŕňa transfer technológií a kompletnú lokalizáciu výroby útočných pušiek. Podľa generálnej riaditeľky Rosoboronexportu Alexandry Mikheevovej bolo do Korwa Ordnance Factory dodané všetko potrebné vybavenie, čo umožnilo vyrobiť a dodať dávku AK-203 indickému ministerstvu obrany v dohodnutom časovom rámci.

Útočná puška AK-203 v konfigurácii pre indické ozbrojené sily bola prvýkrát predstavená na medzinárodnej zbrojárskej výstave Defexpo India 2020. Na rozdiel od svojho predchodcu je AK-203 vybavená anatomickou pažbou typu Magpul a pohodlnejšou pištoľovou rukoväťou. Útočná puška môže byť vybavená 40 mm granátometom GP-34.

Už v roku 2014 bola podpísaná zmluva s indickým ministerstvom obrany na výrobu 125 mm projektilov určených na ničenie obrnených vozidiel s kombinovanou ochranou. Od roku 2018 sa začala výroba tejto munície v Indii. Ako je v zmluve uvedené, štátna korporácia Rostec spustí v Indii výrobu pušného prachu pre pancierové granáty 3VBM17 „Mango“, ktoré zahŕňajú podkalibrový projektil 3BM42 s rebrovaným pancierom pre tankové delo D-81, ktorý mu umožňuje zasiahnuť moderné tanky.

Lenta.ru 

Príspevok Indické ministerstvo obrany obdržalo 35 tisíc ruských útočných pušiek Kalašnikov AK-203 vybavených granátometom je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie