Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Iní kupujú prostriedky proti potravinovým moliam v obchodoch a preplácajú. Ja zbieram najlepší liek na lúke

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JSep). Zaujíma vás, ako funguje vratič na potravinové mole? Nemusíte používať drahé čistiace prostriedky a špecializované prípravky. Tento prírodný domáci prostriedok vás problému zbaví nadobro. Môžete ho zbierať priamo z lúky. Ako sa účinne zbaviť potravinových molí?Foto: shutterstock/JSep Potravinové mole sú malé druhy hmyzu, ktoré sa môžu zahniezdiť vo […]
Menej ako 1 min. min.

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JSep).

Zaujíma vás, ako funguje vratič na potravinové mole? Nemusíte používať drahé čistiace prostriedky a špecializované prípravky. Tento prírodný domáci prostriedok vás problému zbaví nadobro. Môžete ho zbierať priamo z lúky.

Ako sa účinne zbaviť potravinových molí?
Foto: shutterstock/JSep

Potravinové mole sú malé druhy hmyzu, ktoré sa môžu zahniezdiť vo vašich potravinách, ako sú múka, krúpy a cestoviny. Keď ich zbadáte v kuchynskej skrinke, môže to byť nepríjemný pohľad, pretože to znamená, že vaše produkty sú kontaminované a treba ich vyhodiť. Na to, aby ste sa týchto škodcov zbavili, stačí šikovný domáci trik.

Najlepším spôsobom boja proti hmyzu je ochrana potravín proti moliam pomocou vratiča. Je to rýchle a lacné

Málokto vie, že vratič obyčajný (Tanacetum vulgare) je rastlina so silnou vôňou, ktorá dokáže účinne odpudzovať potravinové mole. Tu je návod, ako ju môžete využiť v boji proti moliam:

Zbierajte jeho čerstvé listy a kvety a usušte ich. Hotový sušený vratič si môžete kúpiť aj v obchodoch s bylinkami.

Sušenú rastlinu vložte do malých textilných vrecúšok. Tieto vrecúška umiestnite do kuchynských skriniek, kde skladujete suché potraviny.

Vetvičky vratiča môžete umiestniť aj priamo na police v blízkosti potravín. Nezabudnite však, že by nemali prísť do priameho kontaktu s potravinami.

Každých niekoľko týždňov vymeňte vrecúška alebo vetvičky za čerstvé, aby vôňa zostala intenzívna a účinná pri odpudzovaní molí.

Textilné vrecká naplňte sušeným vratičom a umiestnite ich do skriniek s potravinami.
Foto: shutterstock/Ilya_Kuznetsov

Táto rastlina je prírodný a bezpečný prostriedok, ktorý nielenže pomáha bojovať s potravinovými moľami, ale v kuchyni vydáva aj bylinnú vôňu.

Ako rýchlo odstrániť potravinové mole? Najdôležitejšie je prezrieť si skrinky

Keď si všimnete potravinové mole vo svojej domácnosti, v prvom rade sa musíte okamžite zbaviť všetkých otvorených balení sypkých výrobkov, pretože môžu byť kontaminované vajíčkami alebo larvami tohto hmyzu. Je dôležité dôkladne skontrolovať a zlikvidovať všetky infikované múky, krúpy, ryžu alebo cestoviny.

Potom skrine a police dôkladne vyčistite teplou mydlovou vodou a octovým roztokom, aby ste zabránili opätovnému výskytu molí. Všetky nové výrobky je dobré skladovať v uzavretých nádobách. Takto môžete zabrániť opätovnému výskytu týchto nežiaducich hostí.

Všetky sypké výrobky skladujte v uzavretých nádobách.
Foto: shutterstock/smile23

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kde hľadať potravinové mole? Sú naozaj nepríjemné. Radi sa skrývajú v týchto zákutiach a štrbinách

Ako sa zbaviť potravinových molí? Posypte týmto korením. Rýchlo zlikvidujete všetok hmyz

The post Iní kupujú prostriedky proti potravinovým moliam v obchodoch a preplácajú. Ja zbieram najlepší liek na lúke appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie