Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Inspekce odhalila nelegální výrobnu sýrů, sádla a masa. Měla fungovat u Vyškova pod širým nebem

Inspektoři pojali podezření na možnou nelegální činnost při pravidelné kontrole internetové nabídky potravin pro okres Vyškov. Podezření se následně potvrdilo při kontrole 23. července. „Veterinární inspektoři zjistili, že v provozu, který není pro tuto činnost schválen a registrován krajskou veterinární správou, probíhala výroba potravin. Část výroby navíc běžela v nevyhovujících podmínkách pod širým nebem,“ popsal […]
Menej ako 1 min. min.

Inspektoři pojali podezření na možnou nelegální činnost při pravidelné kontrole internetové nabídky potravin pro okres Vyškov. Podezření se následně potvrdilo při kontrole 23. července. „Veterinární inspektoři zjistili, že v provozu, který není pro tuto činnost schválen a registrován krajskou veterinární správou, probíhala výroba potravin. Část výroby navíc běžela v nevyhovujících podmínkách pod širým nebem,“ popsal mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Policista ukradl sýr, vyhodili ho z práce. Neukusoval jsem, nemám čedar rád, hájil se u soudu

Doplnil, že potraviny vyrobené v provozovně bez schválení a v popsaných podmínkách mají neznámý původ a nelze je považovat za bezpečné. V provozovně se v době kontroly nacházelo podle mluvčího přes 30 kilogramů živočišných produktů. Šlo o sýry, sádlo a masné výrobky.

„Potenciálně nebezpečné potraviny inspektoři znehodnotili barvou a nařídili jejich neškodné odstranění v asanačním podniku na náklady provozovatele. Část surovin použitých pro výrobu pocházela od vlastních zvířat, při kontrole hospodářství bylo zjištěno také několik porušení plemenářského zákona,“ doplnil mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Srdce pro hrdinu: Muž na Kutnohorsku skočil pro štěňata do kontejneru, nyní zachránil koťata

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie