Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Inštitút využívania paragrafu 363 generálnym prokurátorom je podľa Remetu plne opodstatnený

Generálny prokurátor je v podstate zodpovedný za celý chod rezortu prokuratúry.
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 (SITA.sk) – Inštitút paragrafu 363 Trestného poriadku, ktorý generálnemu prokurátorovi umožňuje rušenie právoplatných rozhodnutí policajtov a prokurátorov v prípravnom konaní, je plne opodstatnený, keďže generálny prokurátor je v podstate zodpovedný za celý chod rezortu prokuratúry.

V rozhovore pre agentúru SITA to skonštatoval bratislavský krajský prokurátor Rastislav Remeta s tým, že generálny prokurátor vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní. Ak má teda za niečo zodpovednosť, nemôže podľa Remetu ponechať nezákonné rozhodnutia v prípravnom konaní nedotknuté.

„Ak má generálny prokurátor zodpovedať za chod jednotlivých orgánov a zákonnosť ich rozhodnutí a postupu, musí mať oprávnenie prípadné nezákonné rozhodnutia alebo rozhodnutia, ktoré boli prijaté na základe nezákonného procesu zrušiť. To znamená, myslím si, že je to vhodný inštitút, ktorým generálny prokurátor z tzv. krátkej cesty vie zvrátiť nezákonné rozhodnutie policajta alebo prokurátora ešte predtým, než by bola dajme tomu podaná obžaloba alebo vec by sa dostala dokonania pred súdom,” vysvetlil Remeta.

Viac k témam: bratislavský krajský prokurátor, Generálny prokurátor, Paragraf 363 Trestného poriadku, Prokuratúra
Zdroj: SITA.sk – Inštitút využívania paragrafu 363 generálnym prokurátorom je podľa Remetu plne opodstatnený © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie