Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Integrácia stablecoinov a SWIFT pre cezhraničné platby

Finančné prostredie prechádza významnou transformáciou, keďže veľké japonské banky – MUFG, SMBC a Mizuho – sa chystajú revolučne zmeniť cezhraničné platby integráciou systému stablecoinov so sieťou SWIFT. Tento priekopnícky krok je súčasťou iniciatívy Project Pax, ktorej cieľom je nahradiť korešpondenčné banky technológiou blockchain, a tým zefektívniť proces platieb, pričom sa stále využívajú konvenčné bankové kanály. […]
Menej ako 1 min. min.

Finančné prostredie prechádza významnou transformáciou, keďže veľké japonské banky – MUFG, SMBC a Mizuho – sa chystajú revolučne zmeniť cezhraničné platby integráciou systému stablecoinov so sieťou SWIFT. Tento priekopnícky krok je súčasťou iniciatívy Project Pax, ktorej cieľom je nahradiť korešpondenčné banky technológiou blockchain, a tým zefektívniť proces platieb, pričom sa stále využívajú konvenčné bankové kanály.

Tradičné bankové inštitúcie si začínajú uvedomovať výhody blockchainových systémov a aktívne vyvíjajú systémy, ktoré spájajú túto inovatívnu technológiu so staršími transakčnými koľajnicami. Odstránením potreby korešpondenčných bánk, ktoré boli základným kameňom pri realizácii medzinárodných platieb, tieto japonské banky pripravujú pôdu pre efektívnejší a priamejší platobný systém založený na stablecoinoch.

Projekt Pax je cezhraničná platobná platforma, ktorá umožňuje používateľom dokončiť medzinárodné zúčtovanie pomocou bežných bankových nástrojov, pričom v zákulisí efektívne odsúva prvok blockchainu. Platforma bude integrovaná so SWIFT, štandardným systémom zasielania správ pre medzinárodné platby, vďaka čomu bude používanie stablecoinov pre používateľov transparentné.

Cieľom tejto iniciatívy je urýchliť realizáciu platieb a ponúknuť možnosť posielať ich 24 hodín denne, 7 dní v týždni, s využitím stability a efektívnosti stablecoinov. Pax je postavený na Progmat, tokenizačnej sieti vyvinutej spoločnosťou MUFG s podporou Mizuho, SMBC a ďalších inštitúcií. Progmat je tiež súčasťou nedávno oznámeného spoločného podniku s DMM Group, japonským zábavným gigantom, na razbu ich licencovaných stablecoinov.

Hoci neboli oznámené žiadne termíny spustenia platformy, konzorcium Pax očakáva, že čoskoro začne testovať funkčný prototyp. Tento vývoj predstavuje významný krok vpred v integrácii technológií kryptomien s tradičnými bankovými systémami a potenciálne stanovuje nový štandard pre budúce finančné transakcie.

Dôsledky takejto integrácie sú ďalekosiahle. Znamená posun smerom ku globalizovanejšiemu a prepojenejšiemu finančnému systému, v ktorom sa odstránia bariéry časových pásiem a bankových hodín. To by mohlo viesť k väčšej finančnej inklúzii, keďže stablecoiny predstavujú most medzi svetom digitálnych mien a tradičným bankovým sektorom.

Keďže očakávame ďalší vývoj zo strany konzorcia Pax, je jasné, že finančný sektor je na prahu novej éry, v ktorej technológia blockchain a stablecoiny zohrávajú ústrednú úlohu pri formovaní budúcnosti bankovníctva a platieb. Očakávanie bezproblémového, efektívneho a nepretržitého platobného systému je dôkazom inovatívneho ducha, ktorý ženie finančný sektor vpred. Sledujte ďalšie aktualizácie tohto prelomového projektu.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Integrácia stablecoinov a SWIFT pre cezhraničné platby je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie