Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Intelion investuje do dátových centier pre AI

Rýchly rozvoj a expanzia priemyslu umelej inteligencie (AI), ktorý sa stáva neoddeliteľnou súčasťou mnohých odvetví. Jedným z najnovších príkladov tohto trendu je oznámenie spoločnosti Intelion, ktorá je významným hráčom na trhu s ťažbou kryptomien v Rusku, o pláne investovať viac ako 130 miliónov dolárov do vývoja dátových centier AI. Táto investícia predstavuje významný krok pre […]
Menej ako 1 min. min.

Rýchly rozvoj a expanzia priemyslu umelej inteligencie (AI), ktorý sa stáva neoddeliteľnou súčasťou mnohých odvetví. Jedným z najnovších príkladov tohto trendu je oznámenie spoločnosti Intelion, ktorá je významným hráčom na trhu s ťažbou kryptomien v Rusku, o pláne investovať viac ako 130 miliónov dolárov do vývoja dátových centier AI.

Táto investícia predstavuje významný krok pre spoločnosť, ktorá sa doteraz zameriavala predovšetkým na ťažbu kryptomien. Intelion plánuje využiť svoje existujúce zdroje a infraštruktúru na vytvorenie dátových centier, ktoré budú slúžiť potrebám rastúceho priemyslu AI. Podľa vyhlásenia Maxima Vyaznikova, šéfa Intelion Cloud, bude nová infraštruktúra založená v dátovom centre, ktoré je momentálne vo výstavbe v regióne Samara, s plánovaným spustením prvej fázy v 4. štvrťroku 2024.

Investícia do AI nie je len otázkou rozšírenia podnikania, ale aj reakciou na globálne technologické trendy. Svetová energetická spotreba na vývoj AI sa predpokladá, že bude každoročne rásť o viac ako 60%, pričom sa očakáva, že spotreba elektriny v ruskom sektore AI dosiahne 4,5 GW do roku 2035. Tento nárast vyžaduje novú infraštruktúru a pokročilé grafické procesory, ktoré umožnia rozvoj domáceho AI priemyslu.

Zaujímavým aspektom tejto investície je aj fakt, že Intelion vlastní servery vybavené čipmi Nvidia A100, napriek zákazu predaja do Číny a Ruska z roku 2022. Tento krok naznačuje, že spoločnosť má ambície stať sa lídrom nielen v ťažbe kryptomien, ale aj v poskytovaní výpočtovej sily pre AI aplikácie.

Stratégia Intelionu odráža širší trend v priemysle, kde sa ťažobné spoločnosti snažia diverzifikovať svoje služby a vstupujú do nových oblastí, ako je AI. Tento trend je viditeľný aj v iných krajinách, napríklad v USA, kde ťažobné spoločnosti prenajímajú výpočtovú silu priamo firmám zameraným na AI.

Rozhodnutie Intelionu investovať do AI je tiež reakciou na sankcie OFAC, ktoré sa týkajú niektorých ruských ťažobných spoločností. Využitím existujúcich zdrojov a infraštruktúry na podporu AI môže Intelion nielen diverzifikovať svoje aktivity, ale aj zmierniť dopady sankcií na svoje podnikanie.

Vzhľadom na rastúci záujem o AI a jeho aplikácie v rôznych odvetviach je pravdepodobné, že budeme svedkami ďalších podobných investícií a strategických zmien v priemysle ťažby kryptomien. Tieto kroky nielenže posilňujú pozíciu Ruska ako významného hráča v oblasti AI, ale tiež naznačujú, že ťažobné spoločnosti môžu hrať kľúčovú úlohu v budúcom vývoji technológií a infraštruktúry potrebnej pre AI.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Intelion investuje do dátových centier pre AI je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie