Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Interiér, který nemá v Česku obdoby, slibují architekti. Jak bude vypadat slavný Máj v Praze?

Na celkové ploše 17 tisíc metrů čtverečních Máj Národní nabídne kromě nákupů a gastronomie také zážitkové aktivity, bary a posezení. Horní patra se proměnila na zážitkový park. „Nechybí designové bary a prostory pro různé oslavy,“ uvedla společnost Prochazka & Partners, která měla miliardový projekt na starost společně s firmou Amadeus Real Estate. „Uvidíte design, který nemá v Česku […]
Menej ako 1 min. min.

Na celkové ploše 17 tisíc metrů čtverečních Máj Národní nabídne kromě nákupů a gastronomie také zážitkové aktivity, bary a posezení. Horní patra se proměnila na zážitkový park. „Nechybí designové bary a prostory pro různé oslavy,“ uvedla společnost Prochazka & Partners, která měla miliardový projekt na starost společně s firmou Amadeus Real Estate. „Uvidíte design, který nemá v Česku obdoby,“ slibuje Radek Procházka, který je vedoucím partnerem a jednatelem společnosti Prochazka & Partners.

V rámci rekonstrukce budovy a zároveň památkově chráněného objektu navrhla společnost Prochazka & Partners design vnitřních prostor v šesti patrech budovy, tedy v osmdesáti procentech plochy objektu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pavel udělil Čaputové Řád Bílého lva. Dostal od ní nejvyšší slovenské vyznamenání

Na stěny obchodního domu byly v nedávné době připevněni motýli s trupem napodobujícím stíhačku spitfire od výtvarníka Davida Černého. „Motýli na fasádě jsou jen drobnou ochutnávkou toho, jak budou vypadat vybrané interiéry OD Máj. Celkové řešení korunuje photopoint se zlatým srdíčkem na střešní terase,“ napsal na sociální síti X architekt Jan Lefner a sdílel snímky designu interiéru. Na nich jsou vidět například luxusní bary.

Obchodní dům na rohu Spálené a Národní vznikl na místě novogotického Šlikova paláce podle návrhu Miroslava Masáka, Johna Eislera a Martina Rajniše z libereckého ateliéru SIAL, který v roce 1968 založil autor ještědského vysílače Karel Hubáček. Máj se zákazníkům otevřel 21. dubna 1975. V roce 2006 prohlásilo ministerstvo kultury dům kulturní památkou. Od května 2022 se dům rekonstruuje, celkové náklady na opravy odhadl developer před rokem na čtyři miliardy korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tereza Pergnerová se vrací na obrazovky. Pořád věřím na dobré konce, říká moderátorka

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie