Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Iránska delegácia v OSN označila zabitého Sinwára za vzor pre deti a mládež

Šéf palestínskej teroristickej organizácie Hamas Jahjá Sinwár, ktorého v stredu zabila izraelská armáda, sa stane vzorom pre deti a mládež. Vo vyhlásení na sieti X to uviedla iránska delegácia v OSN, podľa ktorého Sinvárova smrť posilní ducha odporu. Irán patrí k hlavným spojencom Hamasu. „Keď moslimovia vzhliadnu k mučeníkovi Sinwárovi stojacemu na bojovom poli – […]
Menej ako 1 min. min.

Šéf palestínskej teroristickej organizácie Hamas Jahjá Sinwár, ktorého v stredu zabila izraelská armáda, sa stane vzorom pre deti a mládež. Vo vyhlásení na sieti X to uviedla iránska delegácia v OSN, podľa ktorého Sinvárova smrť posilní ducha odporu. Irán patrí k hlavným spojencom Hamasu.

„Keď moslimovia vzhliadnu k mučeníkovi Sinwárovi stojacemu na bojovom poli – v bojovom odeve a vonku v otvorenom priestore, v žiadnom úkryte, čeliacemu nepriateľovi – duch odporu bude posilnený. Stane sa vzorom pre mladých a deti, ktorí budú pokračovať v jeho ceste k oslobodeniu Palestíny,“ uviedlo iránske zastúpenie.

Zabitie Sinwára znamená začiatok konca vojny v Gaze, tvrdí Netanjahu

Ako protiklad Sinwára označilo zastúpenie niekdajšieho irackého diktátora Saddáma Husajna, keď pripomenulo okolnosti jeho dolapenia Američanmi v roku 2003. „Prosil, aby ho nezabíjali, hoci bol ozbrojený,“ uviedlo iránske zastúpenie. Poznamenalo, že Husajna americkí vojaci „vytiahli z podzemnej diery a so strapatými vlasmi“.

Sinwár, ktorý podľa Izraela naplánoval teroristický útok z minulého 7. októbra, pri ktorom zomrelo asi 1200 ľudí a ďalších 250 bolo unesených, bol od augusta šéfom celého Hamasu.

Reakcie: Sinwár bol prekážkou v dosiahnutí prímeria, tvrdí Borrell. Oplakávať ho nebudeme, povedal Starmer

Izraelskí vojaci Sinwára zlikvidovali náhodou v Rafahu, vopred o ňom nevedeli. Podľa armády sa zrejme pohyboval v oblasti pomocou siete podzemných tunelov a premiestňoval sa z domu do domu.

V snahe uniknúť sťahujúcej sa slučke izraelského prehľadávania oblasti sa zrejme pokúšal presunúť do severnej časti Pásma Gazy.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie