Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

IRNA: Rusko a Irán rozširujú severojužný dopravný koridor

Oficiálni predstavitelia Ruska, Iránu a Azerbajdžanu sa zúčastnili otvorenia Rasht-Kaspickej železnice v iránskej provincii Gilan, ktorá je súčasťou Severojužného medzinárodného dopravného koridoru a železnicou spája Perzský záliv s Kaspickým morom. Informuje agentúra IRNA. 37-kilometrová železnica dopĺňa železničnú trasu Qazvin-Rasht a spája mesto Rasht s Kaspickým morom. Iránu a regionálnym dopravným sieťam to prinesie významné výhody. […]
Menej ako 1 min. min.

Oficiálni predstavitelia Ruska, Iránu a Azerbajdžanu sa zúčastnili otvorenia Rasht-Kaspickej železnice v iránskej provincii Gilan, ktorá je súčasťou Severojužného medzinárodného dopravného koridoru a železnicou spája Perzský záliv s Kaspickým morom.

Informuje agentúra IRNA.

37-kilometrová železnica dopĺňa železničnú trasu Qazvin-Rasht a spája mesto Rasht s Kaspickým morom. Iránu a regionálnym dopravným sieťam to prinesie významné výhody.

Hlavným cieľom železnice je podľa agentúry zlepšiť komunikáciu a uľahčiť dopravné a obchodné spojenie medzi Iránom, pobrežnými štátmi Kaspického mora, ako aj železničnou sieťou na juhu. To poskytne efektívnejší a hospodárnejší spôsob prepravy tovaru a cestujúcich.

Pre Rusko otvára severojužný dopravný koridor prístup do Perzského zálivu a Indického oceánu, pričom obchádza úžiny Bospor a Dardanely, ktoré kontroluje Turecko, ako aj Suezský prieplav, ktorý kontroluje Egypt, čo predstavuje diverzifikáciu rizík a ďalšiu príležitosť na zvýšenie obchodného obratu s krajinami v Afrike, na Strednom východe, v Indii a juhovýchodnej Ázii.

IRNA: Rusko a Irán rozširujú severojužný dopravný koridor

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie