Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Írske aerolínie Aer Lingus rušia takmer 250 letov pre štrajk pilotov

Írska letecká spoločnosť Aer Lingus v nedeľu potvrdila, že na budúci týždeň od stredy (26. 6.) do nedele (30. 6.) zruší najmenej 244 letov. Dôvodom sú protestné akcie pilotov. Informuje o tom portál RTÉ. Len budúcu sobotu (29. 6.) bude zrušených 120 letov v dôsledku osemhodinového štrajku pilotov, ktorý ovplyvní 15-tisíc cestujúcich. Počet zrušených letov by […]
Menej ako 1 min. min.

Írska letecká spoločnosť Aer Lingus v nedeľu potvrdila, že na budúci týždeň od stredy (26. 6.) do nedele (30. 6.) zruší najmenej 244 letov. Dôvodom sú protestné akcie pilotov. Informuje o tom portál RTÉ.

Len budúcu sobotu (29. 6.) bude zrušených 120 letov v dôsledku osemhodinového štrajku pilotov, ktorý ovplyvní 15-tisíc cestujúcich. Počet zrušených letov by sa pritom mohol ešte zvýšiť. Letecká spoločnosť uviedla zároveň, že je rozhodnutím pilotov vstúpiť do štrajku zhrozená.

Spoločnosť Aer Lingus vo štvrtok (20. 6.) pôvodne oznámila, že bude musieť zrušiť 10 až 20 percent letov v prvých piatich dňoch, keďže členovia Írskej asociácie pilotov (IALPA) nesúhlasia s navrhovaným zvýšením platov.

Na letisku v Manchestri pre výpadok elektriny hrozí zrušenie letov

Odborový zväz IALPA odhaduje, že rušenie sa dotkne až 20 percent letov, čo vyvoláva vážne otázky o riadení leteckej spoločnosti a poukazuje na nedostatok pilotov.

Letecká spoločnosť vo vyhlásení uviedla, že sa “opakovane snažila spolupracovať s IALPA na spôsoboch, ako zvýšiť plat pilotov nad rámec 12,25-percentného nárastu, na ktorom sa dohodla so všetkými ostatnými skupinami na kolektívnom vyjednávaní.

Podľa aerolínií asociácia IALPA odmietla vstúpiť do týchto diskusií a priame rozhovory leteckou spoločnosťou ukončila v pondelok 17. júna. Zároveň IALPA zamietla ich žiadosť o spoluprácu s pracovným súdom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie