Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Islámská teroristická hrozba na Euru 2024: Ve Španělsku zatčeno devět lidí

Výzva k útokům na Euru se objevila už asi před dvěma měsíci (více jste si o ní mohli přečíst zde) a podle všeho byla vyslyšena. Džihádisté plánovali podle některých zdrojů útočit na autobus španělského týmu, ale také přímo na stadionu. Španělská policie zatkla celkem devět lidí po společné operaci několika zpravodajských služeb. Jak uvádí španělský […]
Menej ako 1 min. min.

Výzva k útokům na Euru se objevila už asi před dvěma měsíci (více jste si o ní mohli přečíst zde) a podle všeho byla vyslyšena. Džihádisté plánovali podle některých zdrojů útočit na autobus španělského týmu, ale také přímo na stadionu.

Španělská policie zatkla celkem devět lidí po společné operaci několika zpravodajských služeb.

Jak uvádí španělský deník „El Confidencial“, před časem se objevilo několik plakátů, na kterých muslimové loajální ke Koránu vyzývali k útokům na Euro 2024 v Německu. Dalšími cíli byly týmový autobus Realu Madrid, stadion a olympijské hry v Paříži.

V případě stadionů na mistrovství Evropy je vidět voják, který drží pušku. V horní části je zpráva: „Kam chcete jet?“ Ambasáda navrhuje tři možné destinace: Berlín, Mnichov a Dortmund. „Vstřel poslední gól!“ stojí na plakátu.

Podle zprávy další teroristické plakáty ukazují maskovaného muže, který zahájil palbu na autobus Realu Madrid z pušky a zaměřovače. Další propagandistický plakát ukazuje stadion Realu.

U toho je zpráva: „Čeká na vás velmi cenný cíl.“ Na jiném plakátu je napsáno: „Můj drahý bratře. Počkejte poblíž místa, kam hráči dorazí. Zaměřte se na ně a jejich fanoušky.“

Plánovanému islámskému krveprolití bylo údajně zabráněno díky společné akci zpravodajských služeb.

V Saltu (Girona), Algecirasu (Cádiz), Antě (Almería) a na Tenerife bylo zatčeno celkem devět lidí. K zatčení džihádistů došlo týden poté, co německá policie zatkla podezřelého teroristu IS. Pokusil se vplížit na jeden ze stadionů mistrovství Evropy jako ochranka.

I kdyby se tentokrát podařilo zabránit dalšímu islámskému teroru, je jen otázkou času, kdy budou Alláhovi bojovníci úspěšní.

Jak Německo, kde se koná ME ve fotbale, tak Francie, kde se koná Olympiáda, disponují poměrně slušnou armádou, kdy mnozí bojovníci třeba i roky čekají na povel...

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie