Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Island bude mať nového premiéra. Stane sa ním Bjarni Benediktsson

Islandský politik Bjarni Benediktsson v utorok oznámil, že sa stane novým predsedom vlády. Vo funkcii nahradí Katrín Jakobsdóttir. Tá minulý týždeň oznámila, že z postu odstúpi a bude kandidovať v júnových voľbách za prezidentku, informuje Reuters. Írsko má najmladšieho premiéra v histórii, Simon Harris získal podporu parlamentu Benediktsson je predsedom pravicovej Strany nezávislosti a ministrom […]
Menej ako 1 min. min.

Islandský politik Bjarni Benediktsson v utorok oznámil, že sa stane novým predsedom vlády. Vo funkcii nahradí Katrín Jakobsdóttir. Tá minulý týždeň oznámila, že z postu odstúpi a bude kandidovať v júnových voľbách za prezidentku, informuje Reuters.

Írsko má najmladšieho premiéra v histórii, Simon Harris získal podporu parlamentu

Benediktsson je predsedom pravicovej Strany nezávislosti a ministrom zahraničných vecí. Predtým bol premiérom v krátko pôsobiacej vláde od januára do novembra 2017. V tejto funkcii skončil po necelom roku, keďže vládu opustil koaličný partner a museli sa konať predčasné voľby. Pôsobil aj ako minister financií vo vláde odchádzajúcej premiérky.

Funkcie sa ujme v čase, keď na Islande vládne neistota po nedávnych sopečných erupciách, ktoré spôsobili evakuáciu tisícov ľudí a zvýšili tlak na ekonomiku, ktorá už aj tak čelí vysokej inflácii a prudko rastúcim úrokovým sadzbám.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie