Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Ceny zubných ošetrení idú do výšin. Kam až porastú?

Zubárskemu ošetreniu sa väčšinou počas roka nevyhnete, či už ide o preventívnu prehliadku alebo prípadne iný zákrok. Ošetrenie však býva každým rokom nákladnejšie. O téme informoval portál Aktuality. Slovenská komora zubných lekárov dokonca avizuje, že ošetrujúci zdravotnícky pracovník je povinný informovať pacienta o účele, povahe, následkoch a rizikách poskytnutia zdravotnej starostlivosti, o možnostiach voľby navrhovaných postupov a […]
Meno di 1 minuto. min.

Zubárskemu ošetreniu sa väčšinou počas roka nevyhnete, či už ide o preventívnu prehliadku alebo prípadne iný zákrok. Ošetrenie však býva každým rokom nákladnejšie. O téme informoval portál Aktuality.

Slovenská komora zubných lekárov dokonca avizuje, že ošetrujúci zdravotnícky pracovník je povinný informovať pacienta o účele, povahe, následkoch a rizikách poskytnutia zdravotnej starostlivosti, o možnostiach voľby navrhovaných postupov a rizikách odmietnutia poskytnutia zdravotnej starostlivosti.

V jednoduchosti povedané, pacient by mal o všetkom dopredu vedieť. Takýmto spôsobom by sa nemalo stať, že na pacientovi sa vykoná séria vyšetrení a na konci ho zarazí vysoká suma.

S tým súvisí aj to, že ľudia sa boja chodiť k zubárovi, pretože majú strach najmä z toho, koľko za daný zákrok zaplatia. Podľa štatistiky išli ceny jednotlivých zákrokov oproti minulému roku hore až o pätinu.

Neraz u zubára necháme množstvo peňazí. Zdroj: shutterstock.com/Elina Gritsak

Ceny išli hore najmä kvôli zvýšeniu cien zubných materiálov, prístrojového vybavenia, nájomného, energií a miezd. Za všetkým bola skrytá, samozrejme, vysoká inflácia.

Niektoré zubné úkony teda zdraželi, niektoré dokonca radikálne. Tak napríklad, cena za kovokeramickú korunku stúpla za dva roky o 85 eur, celokeramická o taktiež nezanedbateľných 55 eur.

Avšak, sú aj také zákroky, ktorých ceny sa za dva roky absolútne nezmenili. Tam patrí napríklad RTG zubov, povrchová-slizničná anestéza alebo extrakcia trvalého zuba alebo koreňa.

Zubári aj analytici však nevylučujú, že ceny zubárskych zákrokov ešte porastú. Za vyššie ceny sa môže stále podpísať inflácia alebo dopyt pacientov.

Ceny zubárskych zákrokov nie sú regulované a ani do nich nemôže zasahovať ministerstvo zdravotníctva. Aj keby sa hovorilo o zastropovaní cien, tak to by v konečnom dôsledku znamenalo narušenie trhu, čo by v takomto prípade nebolo dobré.

98%

Non preoccuparti più dei tuoi soldi.

Investi e trasforma le tue paure in opportunità.

Contenuti sponsorizzati

Il trading è rischioso e potresti perdere parte o tutto il capitale investito. Le informazioni fornite sono solo a scopo informativo ed educativo e non costituiscono alcun tipo di consulenza finanziaria e/o raccomandazione di investimento.

Aktuálnemu stavu nepomohlo ani zrušenie  zubného benefitu

La posta Ceny zubných ošetrení idú do výšin. Kam až porastú? è apparso per primo RIVISTA CRIPTO.

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT