Vai al contenuto
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostra altro...

Selettori generici
Solo corrispondenze esatte
Cerca nel titolo
Cerca nei contenuti
Selettori del tipo di post
Menu

Fico na tom trvá: Zákaz dovozu ukrajinských agrokomodít platí

www.slovanskenoviny.sk/rss Premiér Robert Fico na žatevnom dni v Slovenskej Novej Vsi jasne deklaroval postoj Slovenska k dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny. Za prítomnosti ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a zástupcov poľnohospodárskeho sektora zdôraznil, že Slovensko bude naďalej chrániť svojich farmárov. Ochrana domáceho trhu je prioritou „My neprepadneme módnym trendom a neustúpime, pokiaľ ide o dovozy poľnohospodárskej […]
Meno di 1 minuto. min.

www.slovanskenovny.sk/rss

Premiér Robert Fico na žatevnom dni v Slovenskej Novej Vsi jasne deklaroval postoj Slovenska k dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny. Za prítomnosti ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a zástupcov poľnohospodárskeho sektora zdôraznil, že Slovensko bude naďalej chrániť svojich farmárov.

Ochrana domáceho trhu je prioritou

„My neprepadneme módnym trendom a neustúpime, pokiaľ ide o dovozy poľnohospodárskej produkcie z Ukrajiny,“ vyhlásil premiér Fico. Potvrdil, že zoznam produktov, ktorých dovoz z Ukrajiny je zakázaný, zostáva v platnosti. Tento postoj vysvetlil aj ukrajinskému premiérovi Denysovi Šmyhaľovi, zdôrazňujúc potrebu ochrany slovenského poľnohospodárstva.

Kompromisné riešenie pre Ukrajinu

Napriek pevnému postoju v otázke dovozu, Slovensko ponúka Ukrajine alternatívu. „Jediné, čo sme pre vás pripravení urobiť, je vytvoriť koridor cez Slovensko, ktorý zabezpečí vývoz ukrajinských poľnohospodárskych produktov,“ uviedol Fico. Toto riešenie by malo umožniť Ukrajine exportovať svoje produkty bez ohrozenia slovenského trhu.

Budúcnosť slovenského poľnohospodárstva

Minister Takáč upozornil na nevyhnutné zmeny v slovenskom poľnohospodárstve v súvislosti s potenciálnym vstupom Ukrajiny do EÚ. „Slovenskí poľnohospodári, ktorí len pestujú tri-štyri komodity a ktoré vyvážajú do krajín západnej Európy, tak už nebudú ich môcť vyvážať,“ vysvetlil.

Diverzifikácia ako kľúč k úspechu

Riešením pre slovenských farmárov má byť diverzifikácia produkcie. „Táto diverzifikácia bude spočívať vo výraznejšej orientácii na špeciálnu rastlinnú a špeciálnu živočíšnu výrobu,“ uviedol Takáč. Poľnohospodári by sa mali zamerať na pestovanie väčšieho množstva ovocia a zeleniny, ako aj na zvyšovanie stavov hospodárskych zvierat.

Slovensko tak jasne deklaruje svoj zámer chrániť domácich producentov, zároveň však hľadá spôsoby, ako sa prispôsobiť meniacim sa podmienkam na európskom poľnohospodárskom trhu.

hlavnydennik.sk

Contributo Fico na tom trvá: Zákaz dovozu ukrajinských agrokomodít platí viene mostrato per primo .

Ti è piaciuto l'articolo? Sostieni SIA NEWS!

Il tuo sostegno ci aiuterà a continuare il funzionamento e lo sviluppo del sistema SIA NEWS.
Grazie per tutto il vostro supporto.

Inserisci un importo valido.
Grazie per il vostro supporto.
Impossibile elaborare il pagamento.
revolut banner

Categorie

it_IT