Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Itálie chystá tresty odnětí svobody pro klimatické šílence, kteří se lepí k silnicím

www.slovanskenoviny.sk/rss Již ne víceméně tolerovaný přestupek, jako je tomu jinde, ale trestný čin, za který reálně hrozí nepodmíněný trest vězení. Dosud dostávají tato „klimatická lepidla“ maximálně peněžité tresty, což pro ně není žádný problém. Mají totiž velmi bohaté mecenáše, kteří jim přispívají nejen na pravidelný plat, ale také na pokuty. Přitom v minulosti již došlo […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Již ne víceméně tolerovaný přestupek, jako je tomu jinde, ale trestný čin, za který reálně hrozí nepodmíněný trest vězení. Dosud dostávají tato „klimatická lepidla“ maximálně peněžité tresty, což pro ně není žádný problém.

Mají totiž velmi bohaté mecenáše, kteří jim přispívají nejen na pravidelný plat, ale také na pokuty. Přitom v minulosti již došlo při blokádě silnice také k zablokování sanitek nebo způsobení dopravních nehod, včetně úmrtí.

Jejich blokády tak ohrožují životy, nemluvě o finančních ztrátách, které to často přináší. Itálie bude nyní prvním státem, který by měl uzákonit tresty vězení právě za různé blokády silnic, letišť či železnic.

Dosud se v Itálii blokování dopravních cest trestalo pouze pokutami. Pokud zákon v červenci schválí parlament, hrozí za takové delikty trest odnětí svobody až na dva roky.

„Klimatické lepidlo“ by mohlo být v budoucnu v Itálii trestáno přísněji. Ve čtvrtek byl ve výboru pro spravedlnost a ve výboru pro ústavní záležitosti Poslanecké sněmovny formálně schválen článek 11 „bezpečnostního balíčku.“

Jak uvádí L’Indipendente, tento článek zavádí trest odnětí svobody na šest měsíců až dva roky pro ty, kteří způsobí blokování silnic a železnic a brání volnému pohybu svým tělem, pokud čin spáchá více lidí společně.

Pokud blokádu provede jedna osoba, hrozí jí až jeden měsíc vězení nebo pokuta až 300 eur.

Dosud bylo takové jednání považováno za správní delikt a bylo trestáno pokutami od 1000 do 4000 eur. Nový zákon z nich činí trestné činy s tresty odnětí svobody bez alternativní pokuty.

Klimatičtí alarmisté tvrdí, že zákon omezuje jejich právo na pokojný protest. Už je ovšem nezajímá, že při jejich protestu omezují práva druhých.

Článek byl schválen bez problémů a všechny opoziční pozměňovací návrhy byly zamítnuty. Text bude nyní předložen parlamentu ke konečnému schválení na konci července.

Pozměňovací návrh poslance Legy Igora Iezziho navrhuje přísnější tresty za výhrůžky nebo násilné protesty proti velkým infrastrukturním projektům a zvýšení trestů za odpor a násilí vůči úředníkům až na dvacet let vězení.

Bezpečnostní balíček, který byl schválený  vládou Meloniové v listopadu, zahrnuje nové trestné činy, přísnější tresty a větší ochranu pro vymáhání práva. To zahrnuje také možnost nošení soukromých zbraní mimo službu. 

/ necenzurovanapravda.cz /

Príspevok Itálie chystá tresty odnětí svobody pro klimatické šílence, kteří se lepí k silnicím je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie