Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael letecky útočil v južnom Bejrúte, predtým vyzval civilistov na evakuáciu

Dva izraelské letecké útoky v nedeľu zasiahli južné predmestie Bejrútu. Krátko predtým izraelská armáda vyzvala civilistov, aby opustili okolie budov, ktoré využíva libanonské šíítske hnutie Hizballáh. „Nepriateľské (izraelské) lietadlá vykonali dnes ráno dva nálety na južnom predmestí Bejrútu, pričom jeden z nich zasiahol obytnú budovu v Haret Hreik“ neďaleko mešity a nemocnice, uviedla libanonská Národná […]
Menej ako 1 min. min.

Dva izraelské letecké útoky v nedeľu zasiahli južné predmestie Bejrútu. Krátko predtým izraelská armáda vyzvala civilistov, aby opustili okolie budov, ktoré využíva libanonské šíítske hnutie Hizballáh.

„Nepriateľské (izraelské) lietadlá vykonali dnes ráno dva nálety na južnom predmestí Bejrútu, pričom jeden z nich zasiahol obytnú budovu v Haret Hreik“ neďaleko mešity a nemocnice, uviedla libanonská Národná tlačová agentúra.

Izraelská armáda pred útokom  vydala „naliehavé varovanie“ pre civilistov žijúcich v blízkosti budov, ktoré sú podľa nej napojené na Hizballáh, aby sa okamžite evakuovali. Hizballáh financuje a vyzbrojuje Irán.      

„Nachádzate sa v blízkosti zariadení a záujmov spojených s Hizballáhom, proti ktorým bude IDF (izraelská armáda) v blízkej budúcnosti pracovať,“ uviedol v arabčine hovorca armády Avichaj Adrai.

Netanjahuova kancelária v sobotu uviedla, že k jeho rezidencii v meste Cézarea v strednom Izraeli bol vypustený dron. Ani on ani jeho manželka neboli doma a nedošlo k žiadnym zraneniam. Irán uviedol, že za útokom bol Hizballáh, ktorý sa však k útoku neprihlásil.

„Túto akciu podnikol libanonský Hizballáh,“ uviedla iránska misia pri OSN v odpovedi na otázku o jej úlohe pri útoku.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK