Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael odpovie Iránu činmi, nie slovami, tvrdí armáda. Svet vyzýva na zdržanlivosť

Izraelská armáda odpovie na nočný útok Iránu “činmi a nie slovami”. Uvádza sa to v perzskej verzii oficiálneho účtu izraelských obranných síl na sociálnej sieti X s tým, že sa tak bez ďalší podrobností vyjadril hovorca IDF v rozhovore pre iránsku exilovú televíziu Iran International. “Každá akcia vyvolá nejakú reakciu, nie však v slovách, ale v činoch,” […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelská armáda odpovie na nočný útok Iránu “činmi a nie slovami”. Uvádza sa to v perzskej verzii oficiálneho účtu izraelských obranných síl na sociálnej sieti X s tým, že sa tak bez ďalší podrobností vyjadril hovorca IDF v rozhovore pre iránsku exilovú televíziu Iran International.

“Každá akcia vyvolá nejakú reakciu, nie však v slovách, ale v činoch,” uvádza sa po perzsky v ďalšom príspevku na zmienenom účte, informuje agentúra DPA.

Irán v noci na nedeľu zaútočil na Izrael viac než 300 bezpilotnými lietadlami a raketami, informovala izraelská armáda. Izraelu a jeho spojencom, vrátane USA či Británie, sa podarilo zostreliť až 99 percent z nich.

Bezprecedentný útok bol podľa Teheránu odvetu za Izraelu pripisovaný nálet na iránske veľvyslanectvo v sýrskom Damasku aj iné “zločiny” vrátane vojny proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas v Pásme Gazy.

Dosiaľ nie je zrejmé, ako Izrael zareaguje. O ďalšom postupe rokuje popoludní izraelský vojenský kabinet. Mnohí svetoví lídri útok odsúdili a obe strany vyzvali na zdržanlivosť v snahe vyhnúť sa ďalšej eskalácii napätia.

Izrael hlásil po útoku len menšie škody na jednej vojenskej základni. Podľa miestnych médií hospitalizovali po útoku prinajmenšom 12 ľudí vrátane sedemročného dievčaťa z mesta Arad, ktoré vážne zranil šrapnel z rakety. Najmenej osem ďalších ľudí utrpelo ľahké zranenia, buď ich zasiahol šrapnel, alebo sa zranili pri útekoch do úkrytov.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie