Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael po útokoch Hizballáhu varoval pred eskaláciou na hraniciach

Čoraz intenzívnejšie cezhraničné útoky libanonského hnutia Hizballáh na Izrael by mohli vyvolať vážnu eskaláciu. Uviedol to v nedeľu hovorca izraelskej armády Daniel Hagari, píše agentúra Reuters. “Rastúca agresivita Hizballáhu nás privádza na pokraj možnej rozsiahlejšej eskalácie, ktorá by mohla mať zničujúce dôsledky pre Libanon a celý región,” povedal Hagari vo videoodkaze. Iránom podporované hnutie Hizballáh […]
Menej ako 1 min.

Čoraz intenzívnejšie cezhraničné útoky libanonského hnutia Hizballáh na Izrael by mohli vyvolať vážnu eskaláciu. Uviedol to v nedeľu hovorca izraelskej armády Daniel Hagari, píše agentúra Reuters.

“Rastúca agresivita Hizballáhu nás privádza na pokraj možnej rozsiahlejšej eskalácie, ktorá by mohla mať zničujúce dôsledky pre Libanon a celý región,” povedal Hagari vo videoodkaze.

Iránom podporované hnutie Hizballáh za uplynulý týždeň vypálilo na Izrael dosiaľ najviac rakiet a bezpilotných lietadiel za posledných osem mesiacov, počas ktorých sa na izraelsko-libanonských hraniciach pravidelne ostreľuje s izraelskou armádou v čase vojny v Pásme Gazy.

Hizballáh sa prihlásil k raketovému a dronovému útoku na sever Izraela ako odvetu za zabitie veliteľa

V nedeľu došlo k výraznému poklesu útokov zo strany Hizballáhu, zatiaľ čo Izrael oznámil, že podnikol niekoľko leteckých úderov na pozície tohto hnutia na juhu Libanonu.

Spojené štáty a Francúzsko sa snažia o zmiernenie napätia na izraelsko-libanonských hraniciach prostredníctvom rokovaní. Hizballáh tvrdí, že s útokmi neprestane, kým Izrael nezastaví vojenskú ofenzívu v Pásme Gazy.

“Izrael prijme potrebné opatrenia na ochranu svojich civilistov – až do obnovenia bezpečnosti na hraniciach s Libanonom,” dodal Hagari.

S cieľom zabrániť ďalšej eskalácii medzi Izraelom a Hizballáhom navštívi v pondelok Izrael osobitný americký vyslanec Amos Hochstein, informovala agentúra Reuters s odvolaním na nemenovaného predstaviteľa Bieleho domu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie