Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael postupne ukončuje používanie väzenského tábora pre Palestínčanov

Izrael postupne končí s využívaním armádneho väzenského tábora pre Palestínčanov zajatých počas vojny v Pásme Gazy. Väzňov už premiestňuje do iných zariadení, uviedol v stredu štátny zástupca na Najvyššom súde Izraela Aner Helman počas vôbec prvého vypočutia o tomto zariadení, v ktorom sú väzni z Gazy údajne držaní v extrémne zlých podmienkach. Informuje o tom […]
Menej ako 1 min. min.

Izrael postupne končí s využívaním armádneho väzenského tábora pre Palestínčanov zajatých počas vojny v Pásme Gazy.

Väzňov už premiestňuje do iných zariadení, uviedol v stredu štátny zástupca na Najvyššom súde Izraela Aner Helman počas vôbec prvého vypočutia o tomto zariadení, v ktorom sú väzni z Gazy údajne držaní v extrémne zlých podmienkach.

Informuje o tom agentúra Reuters a stanica CNN.

Podľa správy CNN je tábor rozdelený na dve časti: ohradený priestor, kde sa nachádzajú desiatky zadržaných osôb z Gazy, a poľnú nemocnicu, kde majú zranení zadržaní zaviazané oči, sú pripútaní k posteliam, majú plienky a kŕmia sa pomocou slamky.

Netanjahu môže z politických dôvodov odďaľovať prímerie v Pásme Gazy, vyhlásil Biden

Podľa prokuratúry väzni zadržiavaní v zariadení Sde Tejman v Negevskej púšti, ktoré otvorili po októbrovom útoku Hamasu na Izrael, budú postupne prevezení do stálych väzenských zariadení. Úrady už začali s presunmi a väčšina väzňov bude premiestnená v priebehu niekoľkých týždňov. To má podľa prokuratúry prispieť k zlepšeniu podmienok.

Štátny zástupca Aner Helman v reakcii na žalobu, ktorú podalo Združenie za občianske práva v Izraeli, súdu povedal, že 700 väzňov už bolo presunutých do Oferu, vojenského tábora na Západnom brehu Jordánu. V najbližších týždňoch by údajne malo byť presunutých ďalších 500, pričom v Sde Tejman zostane 200 väzňov, o ktorých budúcnosti sa ešte len rozhodne.

Izraelská armáda vyšetruje smrť Palestínčanov zajatých počas vojny v Pásme Gaze, ako aj v zariadení Sde Tejman.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie