Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael sa sám rozhodne, ako zareaguje na iránsky útok, vyhlásil Netanjahu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na dnešnom rokovaní v Jeruzaleme s britským ministrom zahraničia Davidom Cameronom a nemeckou šéfkou diplomacie Annalenou Baerbockovou uviedol, že si Izrael po víkendovom iránskom raketovom útoku vyhradzuje právo na sebaobranu a rozhodne o svojom ďalšom postupe. Píše to spravodajský web The Times of Israel. Nemecku a Británii predseda izraelskej vlády zároveň […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na dnešnom rokovaní v Jeruzaleme s britským ministrom zahraničia Davidom Cameronom a nemeckou šéfkou diplomacie Annalenou Baerbockovou uviedol, že si Izrael po víkendovom iránskom raketovom útoku vyhradzuje právo na sebaobranu a rozhodne o svojom ďalšom postupe. Píše to spravodajský web The Times of Israel. Nemecku a Británii predseda izraelskej vlády zároveň poďakoval za podporu.

“Chcem dať jasne najavo, že urobíme vlastné rozhodnutie a že Štát Izrael bude robiť všetko, čo je nutné, aby sa bránil,” povedal podľa Times of Israel Netanjahu. Jeho kancelária uviedla, že šéfom britskej a nemeckej diplomacie poďakoval za “bezprecedentnú podporu” vo svetle víkendového iránskeho útoku na Izrael.

Predstavitelia britskej a nemeckej diplomacie sú v Izraeli, budú rokovať o situácii na Blízkom východe

Ministrom podľa vyhlásenia úradu izraelskej vlády premiér tiež oznámil podrobnosti ohľadom objemu humanitárnej pomoci, ktorá teraz prúdi do Pásma Gazy, kde Izrael od vlaňajšieho októbra vedie vojnu proti radikálnemu palestínskemu hnutiu Hamas. Ofenzívu v Pásme Gazy Izrael začal po teroristickom cezhraničnom útoku Hamasu a jeho spojencov na Izrael 7. októbra.

Baerbocková povedala, že počas schôdzky varovala, že sa situácia na Blízkom východe nesmie stať nepredvídateľnou. “Všetci teraz musia konať obozretne a zodpovedne,” uviedla podľa agentúry Reuters pred odletom z Izraela na zasadnutí skupiny G7, na ktorom sa podľa nej bude rokovať o sankciách voči Iránu.

Rokovania medzi Izraelom a Hamasom sa podľa Kataru zastavili

Dodala, že ďalšia eskalácia by “nepomohla nikomu: ani bezpečnosti Izraela, ani mnohým desiatkam rukojemníkov, ktorí sú stále v rukách Hamasu, ani trpiacemu obyvateľstvu Pásmu Gazy, ani mnohým ľuďom v Iráne, ktorí sami trpia pod režimom, ani tretím krajinám v regióne, ktoré jednoducho chcú žiť v mieri.”

Cameron a Baerbocková sú podľa agentúry AFP prví západní činitelia, ktorí do Izraela prišli po víkendovom útoku, počas ktorého Irán vyslal na Izrael asi 300 rakiet a útočných dronov. Izrael a jeho spojenci ich 99 percent zlikvidovali, škody vznikli minimálne.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie