Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael skúma reakciu Hamasu na návrh prímeria v Gaze. Snahy doteraz viazli

Izrael skúma reakciu hnutia Hamas na návrh zahŕňajúci dohodu o prepustení rukojemníkov a prímerie v Pásme Gazy. Uviedla to v stredu vo vyhlásení izraelská spravodajská služba Mosad. Informujeme o tom podľa agentúry Reuters. “Sprostredkovatelia dohody o rukojemníkoch dali vyjednávaciemu tímu reakciu Hamasu na koncept dohody o rukojemníkoch. Izrael skúma túto reakciu a odpovie sprostredkovateľom,” píše […]
Menej ako 1 min. min.

Izrael skúma reakciu hnutia Hamas na návrh zahŕňajúci dohodu o prepustení rukojemníkov a prímerie v Pásme Gazy. Uviedla to v stredu vo vyhlásení izraelská spravodajská služba Mosad. Informujeme o tom podľa agentúry Reuters.

“Sprostredkovatelia dohody o rukojemníkoch dali vyjednávaciemu tímu reakciu Hamasu na koncept dohody o rukojemníkoch. Izrael skúma túto reakciu a odpovie sprostredkovateľom,” píše sa vo vyhlásení, ktoré v mene Mosadu zverejnila kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Bližšie detaily vyjadrenie neuvádza.

Izrael teraz skúma reakciu Hamasu na návrh prímeria vrátane prepustenia rukojemníkov

Zdroj z Hamasu podľa Reuters povedal, že islamistická militantná skupina vládnuca v Pásme Gazy si so sprostredkovateľmi “vymenila nejaké myšlienky” týkajúce sa zastavenia vojny. Podrobnosti však tiež neposkytol.

Sprostredkovatelia z Egypta, Kataru a USA sa už mesiace usilujú dosiahnuť dohodu o prímerí v konflikte medzi Izraelom a Hamasom a prepustení 120 rukojemníkov, ktorých militanti stále zadržiavajú v Pásme Gazy. Tieto snahy však uviazli.

Hamas požaduje, aby dohoda znamenala ukončenie vojny a úplné stiahnutie izraelských síl z Gazy. Izrael zdôrazňuje, že bude súhlasiť len s dočasnými zastaveniami bojov, kým nebude Hamas zničený.

Predložený plán prímeria, ktorý koncom mája odhalil americký prezident Joe Biden, zahŕňa postupné prepustenie izraelských rukojemníkov a stiahnutie izraelských síl v dvoch fázach. Hovorí tiež o prepustení palestínskych väzňov, pričom obnova Gazy a návrat tiel zosnulých rukojemníkov by prišli v tretej fáze.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie