Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael tvrdí, že podnikol útok na Irán, ktorý oznámil “aktivovanie protivzdušenej obrany”

V iránskom Isfaháne neboli po aktivácii systému protivzdušnej obrany zaznamenané žiadne škody na zemi. V Isfaháne neboli po spustení protivzdušnej obrany zaznamenané žiadne škody na zemi, uviedla ISNA s odvolaním sa na druhého brigádneho generála iránskej armády Siyavasha Mihandusta. „Generál Mihandust <…> na pozadí zverejnených správ, že v Isfaháne bola aktivovaná protivzdušná obrana, povedal, že […]
Menej ako 1 min. min.

V iránskom Isfaháne neboli po aktivácii systému protivzdušnej obrany zaznamenané žiadne škody na zemi.

V Isfaháne neboli po spustení protivzdušnej obrany zaznamenané žiadne škody na zemi, uviedla ISNA s odvolaním sa na druhého brigádneho generála iránskej armády Siyavasha Mihandusta.

„Generál Mihandust <…> na pozadí zverejnených správ, že v Isfaháne bola aktivovaná protivzdušná obrana, povedal, že zvuk výbuchu (počutý – pozn. red.) dnes ráno súvisel s paľbou protivzdušnej obrany na podozrivé objekty, žiadny incident nebol nedošlo a nevznikla žiadna škoda,“ píše sa v publikácii.

Podľa amerických médií Izrael v piatok večer vykonal „obmedzený“ odvetný útok na ciele v Iráne pomocou bezpilotných lietadiel. Možným cieľom UAV by mohla byť letecká základňa v oblasti Isfahanu.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na iránskeho predstaviteľa spresnila, že pri útoku neboli použité žiadne rakety.

Podľa miestnych médií sú jadrové zariadenia v Isfaháne úplne bezpečné.

Štátna tlačová agentúra IRNA uviedla, že sily protivzdušnej obrany odrazili útoky v iných iránskych provinciách. Úrady krajiny zrušili lety nad Teheránom, Isfahánom a Širázom.

Eskalácia medzi Iránom a Izraelom

Irán zasiahol Izrael v noci 14. apríla v reakcii na zničenie jeho konzulátu v Sýrii začiatkom mesiaca. Na útoku sa podľa rôznych zdrojov podieľalo niekoľko stoviek dronov a rakiet vrátane hypersonických Fattah a Fattah-2.

Podľa izraelskej armády Irán vypustil približne 170 bezpilotných lietadiel, viac ako 30 riadených striel a viac ako 120 balistických rakiet. Tel Aviv tvrdí, že do krajiny zasiahlo len „niekoľko rakiet“ a spôsobilo „malé škody“.

Náčelník generálneho štábu iránskych ozbrojených síl Mohammad Bagheri uviedol, že Teherán dokončil operáciu True Promise a neplánuje v nej pokračovať. Navyše, ak Izrael prijme nejaké opatrenia, ďalšia iránska operácia bude väčšia.

Izraelský minister obrany Benny Gantz vyhlásil, že krajina má v úmysle vytvoriť regionálnu koalíciu proti iránskej hrozbe a reagovať na útok vo vhodnom čase a primeraným spôsobom

-red3-

Ilustračné foto: Pixabay

19. apríl 2024     10:50

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie