Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael varoval Irán pred následkami, ak podnikne odvetu za útok na konzulát, pri ktorom zomrelo 13 ľudí

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo štvrtok večer pohrozil následkami v prípade, že sa Irán rozhodne zaútočiť na Izrael. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA. “Irán proti nám podniká kroky už niekoľko rokov, či už priamo alebo sprostredkovane cez svoje bábky. Izrael preto proti Iránu a jeho bábkam podniká ofenzívne a defenzívne kroky,” vyhlásil Netanjahu […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo štvrtok večer pohrozil následkami v prípade, že sa Irán rozhodne zaútočiť na Izrael. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA.

“Irán proti nám podniká kroky už niekoľko rokov, či už priamo alebo sprostredkovane cez svoje bábky. Izrael preto proti Iránu a jeho bábkam podniká ofenzívne a defenzívne kroky,” vyhlásil Netanjahu počas otvorenia stretnutia izraelskej bezpečnostnej rady.

Trump odsúdil konflikt na Blízkom východe. Izrael by mal rýchlo ukončiť vojnu v Pásme Gazy, vyhlásil

“Budeme sa vedieť brániť a budeme konať podľa jednoduchej zásady – ublížime každému, kto ublíži nám alebo nám ublížiť plánuje,” dodal izraelský premiér.

Vlády Izraela a USA sa obávajú, že Irán chystá bezprostredný útok, uviedol spravodajský portál Axios s odvolaním na predstaviteľov oboch krajín.

Nádej pre hladujúcich Palestínčanov. Izrael oznámil, že umožní “dočasnú” pomoc cez severné hranice do Gazy

Irán podozrieva Izrael z pondelkového útoku na iránsky konzulát v sýrskej metropole Damask, pri ktorom zahynulo najmenej 13 ľudí vrátane dvoch brigádnych generálov a piatich ďalších členov iránskych elitných Revolučných gárd. Teherán za nálet prisľúbil odvetu.

Iránske hrozby boli tiež témou štvrtkového telefonického rozhovoru medzi americkým prezidentom Joeom Bidenom a izraelským premiérom. Biden ubezpečil Netanjahua o “neochvejnej podpore” Izraela zo strany USA.

Izrael na stupňujúce sa napätie reagoval mobilizáciou vojakov v zálohe na zlepšenie pripravenosti protiraketovej obrany a pozastavením udeľovania dovoleniek vojakom.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie