Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael vyšle delegáciu na rokovania s Hamasom o prepustení rukojemníkov

Izraelská vláda sa rozhodla vyslať delegáciu, ktorá bude pokračovať v rozhovoroch o prepustení rukojemníkov s palestínskym militantným hnutím Hamas. Potvrdil to vo štvrtok izraelský premiér Benjamin Netanjahu, informujeme o tom podľa správ agentúr Reuters a AFP. Netanjahu o tomto rozhodnutí hovoril vo štvrtkovom telefonáte s americkým prezidentom Joeom Bidenom. Podľa svojej kancelárie mu povedal, že delegácia […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelská vláda sa rozhodla vyslať delegáciu, ktorá bude pokračovať v rozhovoroch o prepustení rukojemníkov s palestínskym militantným hnutím Hamas. Potvrdil to vo štvrtok izraelský premiér Benjamin Netanjahu, informujeme o tom podľa správ agentúr Reuters a AFP.

Netanjahu o tomto rozhodnutí hovoril vo štvrtkovom telefonáte s americkým prezidentom Joeom Bidenom. Podľa svojej kancelárie mu povedal, že delegácia bude rokovať o rukojemníkoch, ktorých Hamas zadržiava v Pásme Gazy, Izrael však ukončí tamojšiu vojnu až vtedy, keď “dosiahne všetky svoje ciele”.

Miesto ani čas avizovaných rozhovorov nie sú známe.

Izraelské sily prenikli ďalej do Šudžája a do Rafahu, zabili šesť ľudí

Na základe dohody sprostredkovanej koncom novembra Spojenými štátmi, Katarom a Egyptom bolo vyše 100 z približne 240 rukojemníkov prepustených výmenou za oslobodenie 240 Palestínčanov z väzníc v Izraeli. Netanjahu je odvtedy pod narastajúcim tlakom, aby zabezpečil prepustenie rukojemníkov, ktorí zostávajú v zajatí.

Izraelský premiér zvolal na štvrtok večer zasadnutie bezpečnostného kabinetu s cieľom prediskutovať reakciu hnutia Hamas na návrh dohody o prímerí v Pásme Gazy, ktorý v máji predstavil americký prezident Joe Biden.

Pred zasadnutím kabinetu mal o nových návrhoch Hamasu diskutovať so svojím vyjednávacím tímom, ktorý v mene Izraela rokuje o prímerí.

Izrael dostal v stredu odpoveď hnutia na zmienený návrh dohody o prímerí zahŕňajúci prepustenie 120 rukojemníkov Hamasu. Agentúra Reuters s odvolaním na nemenovaného palestínskeho predstaviteľa uviedla, že Hamas preukázal flexibilitu, pokiaľ ide o niektoré ustanovenia návrhu, ktoré by umožnili dosiahnuť rámcovú dohodu, ak by ju Izrael schválil.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie