Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael zabil více civilistů než bojovníků Hamásu

Americký ministr zahraničí Antony Blinken přiznal, že Izrael zabil více civilistů než bojovníků Hamásu, když odpovídal na otázku novináře ohledně Memoranda o národní bezpečnosti č. 20, které 10. května předložil Kongresu. V rozhovoru pro televizní stanici CBS News byl Blinken dotázán: „Sám premiér řekl, že Izrael hodnotí, že IDF zabily 14 000 teroristů a 16 […]
Menej ako 1 min. min.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken přiznal, že Izrael zabil více civilistů než bojovníků Hamásu, když odpovídal na otázku novináře ohledně Memoranda o národní bezpečnosti č. 20, které 10. května předložil Kongresu.

V rozhovoru pro televizní stanici CBS News byl Blinken dotázán: „Sám premiér řekl, že Izrael hodnotí, že IDF zabily 14 000 teroristů a 16 000 civilistů. Jsou USA stejného názoru jako Izrael, že bylo zabito více civilistů než skutečných teroristů?“

Americký ministr zahraničí odpověděl rozhodně: „Ano, souhlasíme.“

„Je rozumné posoudit… že došlo k činům, které byly v rozporu se závazky Izraele podle mezinárodního humanitárního práva,“ upřesnil Blinken a dodal, že „probíhají stovky vyšetřování, která se zabývají různými incidenty.“

Nicméně na otázku, zda ministerstvo zahraničí dokázalo identifikovat možné porušení „Amerických zákonů a dohod o sdílení zbraní“ ze strany Izraele, odpověděl negativně.

Blinken dodal, že Washington nebrání transferu žádných zbraní do Izraele, s výjimkou jedné dávky 3 500 bomb.

„V současné době však jediná věc, kterou jsme odložili a kterou zadržujeme, jsou tyto bomby s vysokou nosností, protože vedeme s Izraelem rozhovor vzhledem k dopadu, který tyto zbraně mohou mít, pokud jsou použity v hustě obydlených oblastech, včetně oblasti, jako je Rafáh,“ poznamenal Blinken.

7. října 2023 zahájil Hamás rozsáhlý raketový útok na Izrael, prolomil hranice a zaútočil na civilní čtvrti i vojenské základny. Během útoku bylo v Izraeli zabito téměř 1 200 lidí a dalších přibližně 240 bylo uneseno.

Izrael zahájil odvetné údery, nařídil úplnou blokádu Gazy a zahájil pozemní invazi do Palestinské enklávy s deklarovaným cílem zlikvidovat bojovníky Hamásu a zachránit rukojmí. Podle místních úřadů bylo dosud Izraelskými údery v pásmu Gazy zabito více než 35 000 lidí. Předpokládá se, že Hamás v Gaze stále zadržuje více než 100 rukojmích.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Izrael zabil více civilistů než bojovníků Hamásu first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie