Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izrael zaútočil na školu v Gaze. Podle Hamásu zemřelo 27 lidí a desítky byly zraněny

Izrael podnikl vzdušný útok na budovu, která sloužila jako škola provozovaná Úřadem OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), informuje web deníku Haarec. Izraelská armáda uvedla, že se zde ukrývali teroristé zapojení do útoku, při němž 7. října zemřelo na 1 200 lidí a dalších asi 250 bylo zajato a odvlečeno do Pásma Gazy. Palestinské úřady ovládané Hamásem […]
Menej ako 1 min. min.

Izrael podnikl vzdušný útok na budovu, která sloužila jako škola provozovaná Úřadem OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), informuje web deníku Haarec. Izraelská armáda uvedla, že se zde ukrývali teroristé zapojení do útoku, při němž 7. října zemřelo na 1 200 lidí a dalších asi 250 bylo zajato a odvlečeno do Pásma Gazy. Palestinské úřady ovládané Hamásem vyčíslily nejnovější bilanci obětí izraelských operací v Pásmu Gazy na více než 36 500 lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Izraelský úder v Sýrii zabil nejméně 12 lidí, píše AFP. Mělo jít o provládní bojovníky

Tiskový úřad vlády řízené Hamásem uvedl, že čtvrteční útok stál životy 27 lidí a desítky dalších zranil.

Za měsíc od okamžiku, kdy izraelští vojáci vstoupili do Rafáhu na jihu Pásma Gazy, zesílily také vzdušné údery i pozemní boje v okolí Nusajrátu. Jeden z domů ve zdejším táboře byl cílem útoku například 19 května, kdy zde zemřelo 20 lidí. Izraelská armáda tvrdí, že zde provádí „cílené“ operace.

Před čtvrtečním útokem armáda podle svého prohlášení podnikla kroky k omezení počtu civilních obětí, například „vizuální kontrolu ze vzduchu“ nebo shromáždění dodatečných zpravodajských informací.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Palestinské ženy a děti zabíjela americká munice, píše CNN. Záběry zachycují drásavý křik

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie