Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izraelská armáda prvýkrát priznala, že bojuje v centre Rafahu, píšu médiá

Izraelská armáda dnes prvýkrát priznala, že bojuje v centre palestínskeho mesta Rafah na juhu Pásma Gazy. Píše to server The Times of Israel. Armáda ráno uviedla, že v centre Rafahu na základe informácií tajných služieb zaútočila na pozície palestínskeho hnutia Hamas. Ďalšie údery vykonala aj v iných častiach mesta, z ktorého kvôli bojom utieklo zhruba […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelská armáda dnes prvýkrát priznala, že bojuje v centre palestínskeho mesta Rafah na juhu Pásma Gazy. Píše to server The Times of Israel.

Armáda ráno uviedla, že v centre Rafahu na základe informácií tajných služieb zaútočila na pozície palestínskeho hnutia Hamas. Ďalšie údery vykonala aj v iných častiach mesta, z ktorého kvôli bojom utieklo zhruba milión ľudí.

Od začiatku mája izraelská armáda vedie pozemnú ofenzívu pri východnej časti Rafahu, čo okrem iného viedlo k uzavretiu rovnomenného hraničného priechodu s Egyptom, kľúčového bodu pre prepravu humanitárnej pomoci do Pásma Gazy.

V uplynulých dňoch médiá informovali, že armáda postúpila hlbšie do mesta, kde v uplynulých mesiacoch žili stovky tisíc Palestínčanov, ktorí utiekli pred bojmi v iných častiach Pásma Gazy.

Až dnes izraelská armáda potvrdila, že bojuje aj v centrálnej časti Rafahu. Podľa oficiálneho vyhlásenia armády vojaci viedli údery proti hnutiu Hamas a našli odpaľovacie zariadenia, tunely a sklady zbraní.

Príspevok upozorňujúci na dianie v Rafahu zdieľalo 47 miliónov ľudí. Vytvorila ho umelá inteligencia

Izraelská armáda tiež tvrdí, že kontroluje pohraničnú oblasť medzi Egyptom a Pásmom Gazy, kde sú podľa Izraela tunely používané na pašovanie zbraní a ďalšieho tovaru z Egypta do Pásma Gazy.

Izraelská armáda dnes ráno tiež uviedla, že za posledný deň udrela a zasiahla niekoľko cieľov aj v iných častiach Pásma Gazy. Terčom podľa nej boli budovy a infraštruktúra, ktorú používalo ozbrojené krídlo Hamasu.

Podľa palestínskych úradov, ktoré kontroluje Hamas, kvôli bojom od októbra zahynulo v Pásme Gazy vyše 36-tisíc ľudí. Údaj nerozlišuje medzi ozbrojencami a civilistami, prevažnú časť obetí vojny však predstavujú civilisti.

Konflikt vypukol po teroristickom útoku, ktorý podnikol 7. októbra Hamas na južný Izrael a pri ktorom podľa izraelských úradov zahynulo vyše 1 200 ľudí.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie