Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izraelská armáda začala masívne útoky na Gazu

Izraelské obranné sily (IDF) uskutočnili v nedeľu ráno masívne údery na ciele v pásme Gazy, informovala izraelská spravodajská stanica Walla. Podľa médií sa pod paľbu dostali východné a južné štvrte mesta Rafah, mesto Deir al-Balah, južná časť mesta Gazy a oblasť Al-Bureij. Okrem toho izraelské raketové člny útočili na ciele v severnej časti Gazy. Walla uvádza, že izraelská […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelské obranné sily (IDF) uskutočnili v nedeľu ráno masívne údery na ciele v pásme Gazy, informovala izraelská spravodajská stanica Walla. Podľa médií sa pod paľbu dostali východné a južné štvrte mesta Rafah, mesto Deir al-Balah, južná časť mesta Gazy a oblasť Al-Bureij.

Okrem toho izraelské raketové člny útočili na ciele v severnej časti Gazy. Walla uvádza, že izraelská armáda uskutočňovala razie proti podozrivým teroristom aj na Západnom brehu Jordánu.

Napätie na Blízkom východe sa opäť rozhorelo 7. októbra 2023, keď militanti z radikálneho palestínskeho hnutia Hamas sídliaceho v pásme Gazy podnikli nečakaný útok na izraelské územie z Gazy, pričom zabili obyvateľov izraelských pohraničných osád a zajali viac ako 240 rukojemníkov. V reakcii na to vyhlásilo úplnú blokádu Gazy, začalo vykonávať údery na ciele v pásme, ako aj na niektoré oblasti v Libanone a Sýrii a začalo pozemnú operáciu v enkláve. K zrážkam dochádza aj na Západnom brehu. 

Príspevok Izraelská armáda začala masívne útoky na Gazu je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie