Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Izraelská armáda zachytila dve strely vypálené zo severu Pásma Gazy

Izraelská armáda v stredu uviedla, že zachytila dve strely vypálené zo severnej časti Pásma Gazy. Došlo k tomu krátko po tom, čo sa v mestách Nir Am a Sderot na juhu Izraela rozozvučali sirény leteckého poplachu, správa pochádza z agentúry Reuters. Vystrelenie rakiet smerom na Sderot, Nir Am a oblasti blízko Gazy vzápätí potvrdili Brigády […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelská armáda v stredu uviedla, že zachytila dve strely vypálené zo severnej časti Pásma Gazy. Došlo k tomu krátko po tom, čo sa v mestách Nir Am a Sderot na juhu Izraela rozozvučali sirény leteckého poplachu, správa pochádza z agentúry Reuters.

Vystrelenie rakiet smerom na Sderot, Nir Am a oblasti blízko Gazy vzápätí potvrdili Brigády al-Kuds, ozbrojené krídlo Hnutia islamského džihádu v Palestíne.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu medzitým v stredu zvolal mimoriadne zasadanie bezpečnostného kabinetu s cieľom rokovať o rozšírení dodávok humanitárnej pomoci do Gazy. Podľa Reuters o tom informovali traja nemenovaní predstavitelia, ktorí sa na rokovaniach zúčastnili.

Pri izraelskom údere v Pásme Gazy bola zabitá osemčlenná rodina, uviedli úrady

Netanjahuov úrad to bezprostredne nepotvrdil. Podľa ďalšieho predstaviteľa bude bezpečnostný kabinet izraelského premiéra o tejto otázke rokovať opäť v nedeľu. O stredajšom mimoriadnom zasadnutí ako prvá informovala izraelská spravodajská stanica Dašot 13.

Spojené štáty Izrael upozornili, že v nasledujúcich 30 dňoch musí podniknúť opatrenia na zlepšenie humanitárnej situácie v tejto palestínskej enkláve, inak mu obmedzia vojenskú pomoc.

OSN sa už dlhšie sťažuje na prekážky v distribuovaní humanitárnej pomoci vo vojnovej zóne v Pásme Gazy, pričom vinu pripisuje prekážkam zo strany Izraela a tiež bezvládiu. Svetová organizácia tvrdí, že v dňoch od 2. do 15. októbra sa do Pásma Gazy nedostala žiadna potravinová pomoc.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie