Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ja robím jablkové lievance trochu inak ako moja babička. Pridávam jedno korenie a sú lepšie

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Lapshina). Jablkové lievance sa nám spájajú s detstvom, keď ich piekli naše staré mamy a mamičky. Recept na jablkové lievance je veľmi jednoduchý, ale ja som sa ho rozhodla trochu obmeniť, čo sa niekomu môže zdať sprofanované, ale naozaj – toto nesamozrejmé korenie sa k lievancom veľmi hodí […]
Menej ako 1 min. min.

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Lapshina).

Jablkové lievance sa nám spájajú s detstvom, keď ich piekli naše staré mamy a mamičky. Recept na jablkové lievance je veľmi jednoduchý, ale ja som sa ho rozhodla trochu obmeniť, čo sa niekomu môže zdať sprofanované, ale naozaj – toto nesamozrejmé korenie sa k lievancom veľmi hodí a paradoxne zvýrazní ich sladkosť.

Jablkové lievance s zvláštnym korením
Foto: shutterstock/Elena Lapshina

Jablkové lievance alebo placky, akokoľvek ich nazvete, sú príjemnou spomienkou na detstvo a ideálnym nápadom na raňajky alebo popoludňajší čaj. Recept na jablkové lievance je naozaj rýchly a jednoduchý a nikomu nespôsobí žiadne problémy. Naše staré mamy vždy robili sladké zemiakové placky a práve tieto máme najradšej. Ja však rada experimentujem a nedávno som do lievancového cesta pridala štipku kajenského korenia. Znie vám to ako znesvätenie? Je to možné, ale len také malé množstvo ostrého korenia nezmení chuť lievancov, ale šikovným spôsobom vytiahne sladkosť a zvýrazní ju. Ak sa nebojíte nových chutí, vyskúšajte tento recept na jablkové lievance.

Jablkové lievance. Pridala som do nich korenie – sú lepšie

Ingrediencie:

200 ml kefíru,

2 vajcia,

1 šálka pšeničnej múky,

1 lyžička vanilkového cukru,

lyžica práškového cukru,

2 stredne veľké jablká nastrúhané na strúhadle,

rovná čajová lyžička sódy,

štipka kajenského korenia,

tuk na vyprážanie.

Jablká ošúpeme a nastrúhame
Foto: shutterstock/Piero_Facci

Jablkové lievance a kajenské korenie – ako na to:

Pripravte si misu a preosejte do nej múku. Potom pridáme sódu, kajenské korenie a dôkladne premiešame. Ak rozmýšľate, akú múku zvoliť, vyberte si múku tortovú – lievance budú mäkšie.

V inej miske vyšľaháme vajcia mixérom, pridáme oba cukry a keď sa vytvorí správne vyšľahaná vaječná hmota, pridáme kefír.

Múku postupne preosejte do misy s rozšľahanými vajcami a kefírom a pridajte nastrúhané jablká. Keď je cesto hotové, odložíme ho na chvíľu bokom, aby sa lepok spojil so surovinami.

Riadne rozohrejte panvicu a vymažte ju trochou oleja alebo masla. Potom pomocou naberačky alebo hlbokej lyžice naberajte porcie cesta na lievance. Smažte na miernom ohni z oboch strán.

Smažené lievance položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Môžete ich podávať podľa vlastnej chuti. Odporúčam čokoládový krém alebo domáci džem, prípadne klasicky posypaný práškovým cukrom. Ak pripravíte takéto lievance, všetci budú šokovaní, ale ubezpečujem vás – s chuťou ich zjedia do poslednej omrvinky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento jablkový koláč je majstrovské dielo. Bez miesenia urobíte najlepší koláč

Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné

The post Ja robím jablkové lievance trochu inak ako moja babička. Pridávam jedno korenie a sú lepšie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie