Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jahodová smoothie bowl s jahodami, granolou a medom. Zdravé letné raňajky

V dnešnom rýchlo sa meniacom svete, kde sa často ocitáme v zhone a strese, je dôležité nájsť si čas na výživné a chutné jedlo, ktoré nám dodá energiu na celý deň. Jahodová smoothie bowl s granolou a medom je skvelým príkladom takéhoto jedla. Je nielen plná vitamínov a minerálov, ale aj osviežujúca a ľahká na […]
Menej ako 1 min. min.

V dnešnom rýchlo sa meniacom svete, kde sa často ocitáme v zhone a strese, je dôležité nájsť si čas na výživné a chutné jedlo, ktoré nám dodá energiu na celý deň. Jahodová smoothie bowl s granolou a medom je skvelým príkladom takéhoto jedla. Je nielen plná vitamínov a minerálov, ale aj osviežujúca a ľahká na prípravu.

Jahody sú bohaté na vitamín C, antioxidanty a vlákninu, čo z nich robí ideálny základ pre každé zdravé jedlo. Kombinácia čerstvých jahôd s mrazeným banánom a gréckeho jogurtu vytvára krémovú a lahodnú zmes, ktorá je nielen chutná, ale aj prospešná pre vaše trávenie a imunitný systém.

Granola pridáva do tejto smoothie bowl príjemnú chrumkavosť a je bohatá na vlákninu a zdravé tuky. Med, ktorý je prírodným sladidlom, dodáva jemnú sladkosť a má antibakteriálne vlastnosti, čím prispieva k celkovému zdraviu. Recept na domácu granolu nájdete TU.

Príprava smoothie bowl je tiež skvelým spôsobom, ako sa zapojiť do kreatívneho procesu tvorby jedla. Môžete si prispôsobiť toppingy podľa svojej chuti a preferencií. Okrem jahôd a granoly môžete pridať chia semienka, kokosové lupienky, orechy, alebo akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi.

Táto jahodová smoothie bowl je ideálna na raňajky, ale môže poslúžiť aj ako osviežujúca desiata počas dňa. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, takže aj v tých najrušnejších ránach si môžete dopriať tento výživný pokrm.

Jahodová smoothie bowl s granolou a medom recept

Ingrediencie

1 šálka čerstvých jahôd, bez stopiek

1 banán, mrazený a nakrájaný na plátky

1/2 šálky gréckeho jogurtu

1/4 šálky mandľového mlieka (alebo iného mlieka podľa výberu)

1 polievková lyžica medu (plus extra na pokvapkanie)

1/2 šálky granoly

Čerstvé jahody, nakrájané (na ozdobenie)

Postup

V mixéri zmiešajte čerstvé jahody, mrazené banánové plátky, grécky jogurt, mandľové mlieko a 1 polievkovú lyžicu medu. Mixujte, kým nebude zmes hladká a krémová. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu viac mandľového mlieka, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

Nalejte smoothie základ do misky. Na vrch smoothie základu poukladajte čerstvé jahodové plátky.

Posypte vrch bohatým množstvom granoly. Ak preferujete, pokvapkajte ďalším medom pre extra sladkosť.

Podávajte okamžite a vychutnajte si svoju lahodnú a zdravú jahodovú smoothie bowl!

Tipy

Pre extra studenú smoothie bowl môžete vopred zamraziť jahody.

Prispôsobte si svoju smoothie bowl pridaním ďalších toppingov, ako sú chia semienka, kokosové lupienky alebo orechy.

Ak preferujete sladšiu chuť, upravte množstvo medu podľa vašej chuti.

Jahodová smoothie bowl otázky a odpovede

Môžem použiť mrazené jahody namiesto čerstvých?

Áno, môžete použiť mrazené jahody namiesto čerstvých. Mrazené jahody dodajú smoothie bowl osviežujúcu konzistenciu a pomôžu udržať ju chladnú.

Aký typ granoly je najlepší pre smoothie bowl?

Vyberte si granolu, ktorá obsahuje orechy, semená a sušené ovocie pre extra výživové hodnoty a chrumkavosť. Môžete si tiež pripraviť domácu granolu podľa svojho vkusu.

Čo môžem použiť namiesto gréckeho jogurtu?

Ak nemáte grécky jogurt, môžete použiť obyčajný jogurt, rastlinný jogurt (napríklad kokosový alebo mandľový), alebo dokonca tvaroh.

Je možné použiť iné sladidlá namiesto medu?

Áno, môžete použiť iné sladidlá, ako je javorový sirup, agáve sirup alebo stévia. Prispôsobte sladidlo podľa svojej chuti a diétneho plánu.

Môžem pripraviť smoothie bowl vopred?

Smoothie bowl je najlepšie konzumovať ihneď po príprave, pretože granola môže stratiť svoju chrumkavosť a smoothie môže stratiť svoju sviežosť. Ak si chcete pripraviť smoothie základ vopred, uložte ho do chladničky a pred podávaním pridajte čerstvé toppingy.

Aké iné ovocie môžem použiť na prípravu smoothie bowl?

Môžete experimentovať s rôznymi druhmi ovocia, ako sú čučoriedky, maliny, mango, ananás alebo kivi. Každé ovocie dodá smoothie bowl iný chuťový profil a farebnú variáciu.

Je smoothie bowl vhodná pre deti?

Áno, smoothie bowl je skvelým spôsobom, ako dostať do detí potrebné vitamíny a živiny. Môžete ju prispôsobiť ich chutiam a pridať toppingy, ktoré majú radi.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Jahodová smoothie bowl s jahodami, granolou a medom. Zdravé letné raňajky je zobrazený ako prvý na Svetové recepty.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie